Οι φεμινίστριες ξεχωρίζουν απ’ τα παπούτσια

Η μεγάλη κυρία της μόδας η Μιούτσια Πράντα δικαιούται να κατηγοριοποιεί τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες: στις παραδομένες συζύγους και τις νέες φεμινίστριες. Τις ξεχωρίζει μάλιστα από τα παπούτσια.

Πιστή στις αρχές της η Μιούτσια δεν έχει σχεδιάσει ανδρόγυνα ρούχα παρότι χρησιμοποιεί άντρες μοντέλα στις γυναικείες επιδείξεις και γυναίκες στις αντρικές. Παρ’ όλα αυτά δεν μπλέκει ούτε τις επιδείξεις όπως κάνουν πολλοί σχεδιαστές για λόγους οικονομίας. Οργανώνει δύο διαφορετικά σόου.

«Είμαι αντίθετη σε αυτό. Το να κάνω δύο δημιουργικά σόου σε ένα, είναι σφαγή. Πρέπει να είναι ένα τεράστιο σόου, εάν θέλεις να το κάνεις σοβαρά. Την περασμένη φορά, κάποιος παραπονέθηκε ότι υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες στην ανδρική επίδειξη και ότι οι γυναίκες αποσπούν την προσοχή από την ανδρική συλλογή και κατά μία έννοια είχε δίκιο, διότι οι γυναίκες είναι πιο θεατρικές και επισκιάζουν τα ανδρικά ρούχα».

Όσον αφορά τη μόδα για τους άνδρες, λέει «προσπάθησα να διευρύνω τις ενδυματολογικές επιλογές τους, χωρίς όμως να φτάσω στο σημείο της υπερβολής ή των ενδυμάτων που δεν μπορούν να φορεθούν».

Σχετικά με τις γυναίκες και τη μόδα λέει το αντιγουορχολικό: «υπάρχουν δύο τάσεις: οι γυναίκες που έχουν “παραδοθεί” στην κοινωνική σύμβαση, οπότε απλά θέλουν να παντρευτούν και να διατηρήσουν όσο γίνεται περισσότερο τη νεότητα και τη σιλουέτα τους και ευτυχώς υπάρχει και ένας εμφανής φεμινισμός στη νέα γενιά. Μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες είναι ποιες από το αν φορούν τακούνια ή λόφερς».

Prada_fall_winter_2015_2016_collection_Milan_Fashion_Week1

prada-fall-2013

prada ss12