Οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί που πέρασαν τη φάση της προεπιλογής – Ποιοι έμειναν εκτός

Τη λίστα των 7 καναλιών που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Καθώς ολοκληρώθηκε η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Ποιοι «κόπηκαν»

Εκτός διαγωνισμού βγήκαν το Mega (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL), η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη) η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που ανήκει σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων ενώ εξ αρχής είχε «κοπεί» το City News ΑRΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οι υποψήφιοι που βρέθηκαν εκτός εξετάζουν με νομικούς πώς θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που του δίνει η διαδικασία, καταθέτοντας ενστάσεις σχετικά με την απόρριψη του φακέλου τους.

Το «παραθυράκι» μάλιστα για επανεξέταση των τριών φακέλων που απορρίφθηκαν αφήνει και η ίδια η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε ερώτημα στην Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και στην εταιρεία ορκωτών λογιστών για το κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών φακέλων είναι «θεραπεύσιμοι».

Η περίοδος καταβολής των ενστάσεων θα διαρκέσει δέκα ημέρες, έως τις 30 Ιουλίου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική δημοπράτηση των αδειών.

Αιτία ήταν ότι δεν εμφανίστηκε καμία εταιρεία να υποβάλει προσφορά.