O υπουργός Χρ. Σπίρτζης τάζει όχι μόνο 13η αλλά και 14η σύνταξη το χρόνο.

Αν και απολύτως αναρμόδιος για τέτοια θέματα. Για απύθμενο θράσος και υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων ομιλεί η ΝΔ. και ο κ. Βρούτσης.

Για «θράσος» εκ μέρους του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή οτι η κυβερνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει 14η σύνταξη σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα .
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης:

«Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, σήμερα, έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη.
Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού.
Είναι ο ίδιος που, ως Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., καλούσε τους μηχανικούς να μην καταβάλουν τις εισφορές τους, ενώ τώρα που τους επέβαλε τριπλάσιες, τις απαιτεί.

Ανήκει στην Κυβέρνηση που έφερε εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκοψε κύριες και επικουρικές συντάξει, μερίσματα του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και το 25% των κύριων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους.
Είναι ο ίδιος που ετοιμάζεται να ψηφίσει με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων για να κρατηθούν στην εξουσία.

Θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αγωνία των πολιτών».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έσπευσε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Βρούτση., στερεότυπα ( με προσωπική επίθεση ότι είναι ακατάλληλος να εκπροσωπήσει τη ΝΔ, όπως έκανε πρώτος ο κ.Παππάς για την κριτική της κ,.Μισέλ Ασημακοπούλου).
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του:
«Αγαπητοί κύριοι της ΝΔ, αλλάξτε τίτλο στον κ. Βρούτση. Είναι ντροπή να αποκαλείται Τομεάρχης Εργασία¬ς, Κοινωνικής Ασφάλι¬σης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης.

Κατανοούμε την αγωνία σας, να ξεχάσουμε όλοι τα πεπραγμένα σας. Σας θυμίζουμε, όμως, ΤΑ ΕΡΓΑ σας και του Υπουργού σας, κ. Βρούτση: • αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό ως και 100% σε όλους, έχοντες και μη, μεγαλοεπιχειρηματίες και ανέργους • κατήργησε τις αναλογικές εισφορές και εφήρμοσε το σύστημα της απόλυτης ανταποδοτικότητας. Πολιτική απόλυτης αδικίας, όταν άνεργοι και μεγαλοεπιχειρηματίες υποχρεώνονταν στις ίδιες εισφορές • απαγόρευσε ακόμη και τη νοσοκομειακή περίθαλψη ανθρώπων με βαριές ασθένειες και των παιδιών τους, λόγω ασφαλιστικών οφειλών • διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα, συμμετέχοντας στο PSI και στην μεγάλη κλοπή και αποδυνάμωση των ασφαλιστικών ταμείων • κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας • Ως αλαζών αυτοκράτωρ δε συναντούσε και δε διαβουλευόταν με κανέναν Φορέα για το πλούσιο καταστροφικό και ανάλγητο έργο του. Όλα αυτά τα άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να μας εγκαλείτε και να μας κατηγορείτε για τις καταστροφικές πολιτικές σας, για την επί δεκαετίες λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από τα στελέχη σας και για το γκρέμισμα της χώρας και του κοινωνικού κράτους. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να μας κατηγορείτε για τον αγώνα που δίνουμε μαζί με τον ελληνικό λαό, για να επανιδρύσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, τις συλλογικές συμβάσεις και ένα ευρωπαϊκό εργασιακό πλαίσιο. Ο λαός δεν σας ξεχνά…. ‘Έχετε μπει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας…»

-Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει 14η σύνταξη σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα και πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ σε αντισταθμιστικά μέτρα ενώ δήλωσε βέβαιος πως θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Ερωτηθείς για τις πανηγυρικές δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Eurogroup, συγκρίνοντας τη συμφωνία με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, ο υπουργός υποστήριξε πως στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία.