« Ο Τσίπρας   υπογράφει τα πάντα, για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι  αμοραλιστής  πολιτικά και  εξουσιομανής». Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον  ΣΚΑΙ και τον Γ. Αυτιά.

Πρώτο  καθήκον  να αυξηθούν οι επενδύσεις και οι δουλειές  για όλους.  Να μειώσουμε φόρους και τον ΕΝΦΙΑ 20% -Να επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων

Υπέγραψε τα πάντα, δεν διαπραγματεύθηκε σοβαρά, υποχώρησε και συμβιβάστηκε  στους δανειστές  κα ις Βρυξέλλες..  Από την   σκληρή εναντίωση στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε μεταβλήθηκε σε  υποτακτικό τους.  Γιατί άραγε  αυτή η μεταστροφή,  που στόχευε ;.Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύουν τη χώρα μετά το 2018.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η συνταξη, κάποιοι και . την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Πρόσθεσε πως αυτο αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.    Στάθηκε πολύ καλά στη συνέντευξη, με  καλή γνώση του αντικειμένου του, ευθείες απαντήσεις,  ήρεμο   και πειστικό τόνο.

Χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι δεχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα, καθώς και πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες. Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες. Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για νέα διαπλοκή που, όπως είπε, οικοδομείται σήμερα, και διεμήνυσε πως «θα μας βρει σκληρά απέναντι». Έκανε αναφορά στην επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, λέγοντας πως αφορούσε συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος, όπως σημείωσε, λίγες μέρες μετά έδωσε συνέντευξη και επιτέθηκε με απρεπέστατους χαρακτηριστιμούς κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΠΙΛΕΓΜΈΝΑ  ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ

 • Θα μειώσουμε τους φόρους – Θα επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων
 • Ναι στην κινητικότητα, ναι στην αξιολόγηση και στο μάζεμα του κράτους
 • Δεν θα δεχθώ σπατάλη στις ΔΕΚΟ και χαλαρό Δημόσιο
 • Η ΝΔ έχει υπογράψει μνημονιακά μέτρα που λήγουν το 2018 δεν δεσμεύεται για τις νέες συμφωνίες Τσίπρα
 • Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι τέταρτο μνημόνιο
 • Πρέπει να καταργήσουμε τη συμφωνία και να μειώσουμε τα πρωτογενή από το 3,5% γιατί είναι ένας στόχος που δεν υλοποιείται
 • Η ΝΔ θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μείωση των πλεονασμάτων
 • Δεν είχα καμία όχληση από τους πιστωτές
 • Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο
 • Ο Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος που θα συντηρεί το λαό του με επιδόματα, εμείς λέμε οτι θα εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας
 • Η χώρα πρέπει να έχει ανάπτυξη 4% για να ορθοποδήσει
 • Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι μορφές ευέλικτης εργασίας
 • Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%
 • Δεν θα κάνω απολύσεις, αλλά δεν θα δεχτώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και σπατάλες στο δημόσιο
 • Τα αντίμετρα είναι μια απάτη κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες
 • Συνεχίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις πιέσεις για παραίτηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα
 • Δεν υποσχόμαστε προσλήψεις ανέργων στο δημόσιο αλλά μείωση πλεονασμάτων και θέσεις εργασίας
 • Στόχος μας είναι η καλύτερη Παιδεία από τα δημοτικά
 • Ο Τσίπρας και ο Καμμένος πρέπει να ντρέπονται που χάρισαν εκατομμύρια σε συγκεκριμένο επιχειρηματία
 • Η τροπολογία που υπέγραψαν και χάρισαν τα πρόστιμα στον επιχειρηματία είναι ο ορισμός της διαπλοκής
 • Το αντάλλαγμα των 38 εκατ με τον επιχειρηματία έγινε για να στηρίξει την κυβέρνηση
 • Η ΝΔ δεν θα δεχθεί τέτοιες κινήσεις από επιχειρηματίες
 • Δεν θα δεχθώ προσωπικές επιθέσεις από κανένα επιχειρηματία
 • Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε δημόσια συνομιλία με τον Τσίπρα στη Βουλή και την τηλεόραση

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε αδαής, είτε ψεύτης.  Η ειρωνική  απάντηση.

ΝΔ: Πολύ δύσκολο να πείσεις ότι είναι επιτυχία να κόβεις ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς και δυο από τους συνταξιούχους

Για διαστρέβλωση των εννοιών, κατηγορεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Μαξίμου, με αιχμή την συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνεται πως επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Η δεύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε τηλεπαράθυρο μέσα σε τρεις ημέρες επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Το Μαξίμου προσθέτει «Στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης!»

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει με την προτροπή «Άντε, και τη Δευτέρα σε πρωϊνάδικο!»

Τι απαντά η ΝΔ

«Καταλαβαίνουμε ότι τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πρέπει να δικαιολογήσουν το μισθό τους, αλλά προφανώς δεν είναι το δυνατό τους σημείο η σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας ηττάται κατά κράτος», απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού.

Η Πειραιώς προσθέτει πως «είναι επίσης, πολύ δύσκολο να πείσεις ότι είναι επιτυχία το ότι κόβεις ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς και δυο από τους συνταξιούχους» και συμπληρώνει πως «επειδή καταλαβαίνουμε τον πανικό τους από τις εμφανίσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους ενημερώνουμε ότι αυτές θα συνεχιστούν».

Καταλήγοντας το κόμμα της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης διατυπώνει το εξής ερώτημα: «Αλήθεια, πώς σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη σημερινή φράση του κ. Μίκη Θεοδωράκη «όταν ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να κρατήσει την εξουσία;».