Ο τελευταίος κάτοικος του Τσέρνομπιλ έγινε 90 ετών

Ο 90χρονος σήμερα Ivan Shamyanokο, δεν εγκατέλειψε το χωριό του, το οποίο είναι λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το πυρηνικό ατύχημα και παρά την ραδιενέργεια που ακόμα είναι υψηλή στην περιοχή είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Το 1986, μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, που σκόρπισε ραδιενέργεια στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν άλλη στέγη.

Ο Shamyanok όμως παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, και αποκαλύπτει ότι αυτό είναι το μυστικό που του έχει δώσει ζωή και είναι πολύ καλά μέχρι και σήμερα. Ότι δηλαδή, δεν άφησε το σπίτι του μετά την καταστροφή και επέλεξε να μείνει εκεί.

Από την ημέρα του ατυχήματος στις 26 Απριλίου 1986 ο 90χρονος δεν έχει εμφανίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας.

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα χαλαρά».

Ακόμα λέει πως και μετά την καταστροφή συνέχισε να τρώει λαχανικά, φρούτα και γάλα από τα ζώα που έχει, χωρίς πρόβλημα. Όπως αποκάλυψε επίσης ο ηλικιωμένος χρησιμοποιεί και ένα κλασικό φάρμακο της περιοχής το οποίο τον βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια να ανταπεξέλθει στην ραδιενέργεια και την μοναξιά. Ένα μικρό ποτήρι βότκα την ημέρα.

df_11

newego_

papous_41

tsernobil1

tsernobill2

tsernompil_14-

tsernomil_12

tsernompil_3ok-600x397

tsernompil_8