Ο Πρωθυπουργός έστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προσήλθε καθυστερημένος και με το πάσο του στη Μητρόπολη.

Τον περίμενε επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να ….αρχίσει κανονικά η πανηγυρική δοξολογία για το Νέο Ετος.

Ήταν μαζί επίδειξη ασέβειας σε ένα παραδοσιακό θρησκευτικό έθιμο, όπως η Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά και πράξη μείωσης του κύρους και του οφειλόμενου σεβασμού στον Ανώτατο Πολιτειακό παράγοντα. Ο Πρωθυπουργός έστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και όλους τους άλλους επίσημους) κατά τρόπο πρωτοφανή και μειωτικό, δεδομένου ότι πάντοτε ο Πρωθυπουργός επί χρόνια προσέρχεται-και οφείλει να συμπεριφέρεται έτσι-να προσέρχεται πάντοτε ενωρίτερα πάντα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την καθορισμένη ώρα έναρξης της τελετής στη Μητρόπολη ή όπου αλλού… Όμως ο Πρωθυπουργός που δεν έχει παραστεί ποτέ σε μεγάλες θρησκευτικές τελετές λχ. Χριστούγεννα, Μεγάλη Εβδομάδα, της Παναγίας, Πάσχα κλπ., που δεν έχει ανάψει ποτέ του κερί και δεν έχει προσκυνήσει εικόνα κάνοντας σταυρό, μετά τη σταθερή χριστιανική του ασέβεια έκανε χθες και θεσμική απρέπεια.

Προσήλθε καθυστερημένος και με το πάσο του στη Μητρόπολη, ενώ όλοι τον περίμεναν, δηλαδή να χαιρετήσει με την ησυχία του πολιτικούς αρχηγούς και διάφορους τιτλούχους, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ή να δείξει ότι αισθάνεται δυσάρεστα για την καθυστέρηση του στις 11′ το πρωί χθες στη Μητρόπολη με τη γνωστή άνετη μετακίνηση και τις ανάλογες ευκολίες κάθε Πρωθυπουργού άλλωστε.

Λόγω του χαρακτήρα και του όλου πνεύματος της εκδήλωσης στη Μητρόπολη, οι παριστάμενοι συγκράτησαν την οργή και την απογοήτευση τους για τον περιφρονητικό και αήθη τρόπο, που επέδειξε με την συμπεριφορά του ο κ. Τσίπρας απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως σύμβολο εθνικό, στον Αρχιεπίσκοπο (που ανέχεται τις συνεχείς προσβολές εναντίον του και της Εκκλησίας, αν και τελευταία άρχισε να αντιδρά κάπως) και όλους τους άλλους τιτλούχους, που τον περίμεναν-ως μη όφειλαν- να …αρχίσει η επίσημη δοξολογία από τον βεβαιωμένο άθεο Πρωθυπουργό και από χθες δυσεβή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο.

Κατά τα άλλα, πανηγυρική δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου.
Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υπουργοί, βουλευτές, η Στρατιωτική ηγεσία και πολλοί άλλοι.