Ο πόνος που είναι και δικός μας!

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη ανακουφιστική φροντίδα σε χρόνιους πάσχοντες (καρκινοπαθείς και μη). Λειτουργεί από το 1992 και αποτελεί παράρτημα του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Έως και σήμερα έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε περισσότερους από 9.550 ασθενείς σε πάνω από 66.000 επισκέψεις. Δέχεται ετησίως περισσότερες από 4.000 επισκέψεις ασθενών. Ο μεγαλύτερος όγκος των περιπτώσεων είναι ασθενείς με καρκίνο σε ποσοστό 75% περίπου, ενώ το υπόλοιπο 25% περιλαμβάνει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Η Μονάδα είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό. Σκοπός της πολυεπιστημονικής ομάδας (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) της Μονάδας μας είναι η ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα του ασθενούς και της οικογένειάς του. Ο έλεγχος του πόνου και των άλλων σωματικών συμπτωμάτων, καθώς και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων είναι προτεραιότητα για μας αφού στοχεύουμε στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» είναι η Κυριακή Μυστακίδου, Καθηγήτρια Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μονάδα παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν και σε ασθενείς χωρίς πόρους και ασφάλιση. Για να το πετύχει αυτό οργανώνει εκδηλώσεις μέσω των οποίων χρηματοδοτεί δράσεις και νοσήλια. Για το 2017 επέλεξε να εκδώσει ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, στην τιμή των 9 ευρώ. Αγοράζοντάς το, ενισχύεται την προσπάθεια της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής, πληροφορίες στο 210 7707669.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δράσεις της Μονάδας στη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/monadaanakoufisis Και στο site: http://www.monadaanakoufisis.gr/

Γράφει η Αγγελική Γρατσία