Ο Παπαδημούλης δεν θέλει εκλογές

Δεν θέλει πρόωρες εκλογές ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθως θεωρεί το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες καταστροφικό τόσο για την Ελλάδα, οσο και την Ευρωζώνη. Το θεμα εχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό και οποτε του δίδεται η ευκαιρία στένει τα μηνυματα του και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την Ευρωζώνη» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι επόμενες εκλογές θα λάβουν χώρα, όπως είναι προγραμματισμένο, το 2019.

Eπεσήμανε ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα». Εστειλε μάλιστα το μήνυμα ότι «η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», για να προσθέσει με νόημα: «Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση».

Υποστήριξε δε πως «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι επόμενες εκλογές θα λάβουν χώρα, όπως είναι προγραμματισμένο, το 2019».

Αναφορικά με την σύγκρουση Αθήνας-δανειστών και το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το «δράμα» του Grexit, όπως πέρυσι, επεσήμανε: «Κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί η εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Είμαι πεπεισμένος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Τέλος, αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας, εξέφρασε την ελπίδα για «μια πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ», ενώ αναγνώρισε ότι «η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση έχουν έρθει πιο κοντά με αφορμή την προσφυγική κρίση».