Ο Ντάμπο επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη

Ο Ντάμπο, το αγαπημένο ελεφαντάκι από τις κλασικές δημιουργίες του στούντιο της Disney, επιστρέφει στο σινεμά με νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Τιμ Μπάρτον, δημιουργός μερικών από τα πιο όμορφα -και σκοτεινά- παραμύθια της μεγάλης οθόνης.

Κόλιν Φάρελ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κόλιν Φάρελ, Εύα Γκριν, Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 28 Μαρτίου 2019.

Στην υπόθεση του έργου, ο Holt Farrier (Κόλιν Φάρελ), ένα πρώην μεγάλο αστέρι του τσίρκου, βρίσκει τη ζωή του να διαλύεται όταν επιστρέφει από τον πόλεμο. Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Max Medici (Ντάνι Ντε Βίτο) προσλαμβάνει τον Holt για να φροντίζει έναν νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά που τον κάνουν περίγελο του τσίρκου, τον Ντάμπο.

Μάικλ Κίτον
Όταν τα παιδιά του Holt ανακαλύπτουν πως ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, ο αδίστακτος επιχειρηματίας V.A. Vandever (Μάικλ Κίτον) και μια ακροβάτης με το όνομα Colete Marchant (Εύα Γκριν) επιδιώκουν να κάνουν τον Ντάμπο σταρ του τσίρκου.

Τιμ Μπάρτον.

Ο Ντάμπο κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 23 Οκτωβρίου 1941. Η ταινία δημιουργήθηκε για να καλυφθεί η οικονομική ζημιά της εταιρείας από την ταινία «Φαντασία», γι’ αυτό και η συγκεκριμένη παραγωγή δημιουργήθηκε με απλότητα και οικονομία. Η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 64 λεπτά, πράγμα που την καθιστά μία από τις μικρότερες ταινίες μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων της Disney.

Η ηχογράφηση έγινε συμβατικά με το σύστημα RCA, ενώ μια φωνή δημιουργήθηκε συνθετικά με το σύστημα Sonovox, αλλά επίσης ηχογραφήθηκε με το RCA.

Η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής το 1941. Το 2017, επιλέχθηκε για τη διατήρησή της στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών –εκεί διατηρούνται ταινίες που κρίνονται «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές».