Ο μέγιστος Πύρρος Δήμας, μαστιγώνει από τις  ΗΠΑ τους θρασύδειλους  τραμπούκους  Χρυσαυγίτες. Ποιά αντιμετώπιση τους χρειάζεται.

Γεννημένος   το 1971  στην υπόδουλη Χειμάρα της Αλβανίας, ο τριπλός  Ολυμπιονίκης, σε ηλικία μόλις 20 ετών, το 1992, άλλαξε για πάντα τη δυναμική του συγκεκριμένου αθλήματος στη χώρα μας με το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και το περίφημο «για την Ελλάδα».

Ήταν τότε που μαζί με τη Βούλα Πατουλίδου έδωσαν αυτό το κάτι που χρειαζόταν ώστε ο φίλαθλος κόσμος της χώρας να στρέψει την προσοχή του και σε αθλήματα πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Είναι και παραμένει αυστηρός σε παρόμοια θέματα, κατηγορηματικός.”Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το επικίνδυνο αστείο. Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής” αναφέρει με παρέμβασή του, ο Πύρρος Δήμας, αναφορικά με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια μέσα στη Βουλή.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών  έχει αναλάβει τεχνικός δευθυντής της ομάδας άρσης βαρών των ΗΠΑ, με έδρα το Κολοράντο,  από τον  περασμένο  Ιούλιο, για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Μεγάλη τιμή και διάκριση .

Τον Ιούνιο του 2014 είχε αποτρέψει το ενδεχόμενο να σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής όταν είχαν φτάσει οι προφυλακισμένοι τότε βουλευτές της Χ.Α. για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους.

Μετά από υβριστικές εκφράσεις και απειλές από την πλευρά των χρυσαυγιτών βουλευτών, ο ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από το έδρανό του και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, όρθιοι, τους αντέτειναν: “Εσείς είστε άθλιοι”, “είστε εκτός νόμου κόμμα”.

Τον Νίκο Μίχο σταμάτησε ο Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας ο οποίος όρθιος και σε έντονο ύφος του είπε: “Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα”. Ο κ. Μίχος κοντοστάθηκε συνεχίζοντας να βρίζει και με καθυστέρηση τον συγκράτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πιάνοντάς τον από το μπράτσο, του είπε να καθίσει κάτω, γιατί “δεν αξίζει τον κόπο”.

Τελικά οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας τους, κάτω από τις αποδοκιμασίες πολλών βουλευτών από όλες τις πτέρυγες, για να οδηγηθούν πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανάρτηση του στην προσωπική του Πύρρου Δήμα για το χθεσινό περιστατικό στη σελίδα στο Facebook έχει ως εξής:

“Ήθελαν να μας δείξουν, να μας θυμίσουν, πόσο “μάγκες” είναι παίζοντας ξύλο στη Βουλή. Τους ξέρουμε πλέον. Η φασιστική συμπεριφορά τους δε πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μας εξοργίζει. Καμία ανοχή σε όσους δε σέβονται τίποτα, σε όσους σηκώνουν τόσο εύκολα το χέρι, σε όσους μας πουλάνε πατρίδα χωρίς να έχουν καμία αίσθηση πόσο φθείρουν την έννοια με τη συμπεριφορά τους. Πριν δύο χρόνια ήταν ο Μίχος, σήμερα ο Κασιδιάρης, αύριο δεν πρέπει να είναι κανείς τους. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το επικίνδυνο αστείο. Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής.

ΥΓ: Ξέρω ότι πιθανώς αρκετοί να με βρίσουν ή να με ειρωνευτούν που δε ζω ή δουλεύω πια στη χώρα που αγαπώ. Το περιμένω. Ομως ας είναι αυτή η τελευταία τέτοια έκφραση του θυμού και του μίσους σας. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τις πρωτόγονες συμπεριφορές, και ας κάτσουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτής της χώρας ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους”.