Ο Κ. Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου περί απομονωμένου Τσίπρα και περιβάλλοντος Μαξίμου. «Δεν πάμε καλά. Έχω αγωνία για τον τόπο μου»

Επιμένει σε όσα κατήγγειλε για τον αποκομμένο από τα προβλήματα και την κοινωνία Αλέξη Τσίπρα και τους γραφικούς συμβούλους του, τύπου Καρανίκα και Νοτοπούλου.

Σε διάλυση η ομάδα των έξι Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Απέμειναν απολύτως πιστοί στο Μαξίμου μόνο Παπαδημούλης και η Κούνεβα. Κριτικός ο Κούλογλου, με διαφοροποιήσεις ο Κ. Χρυσόγονος με νέες καταγγελίες. Εκτός ΣΥΡΙΖΑ οι Σακοράφα και Χουντής. Στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου εκείνη και στο χώρο της ΛΑΕ ο τέως υπουργός.

Επιμένει στην κόντρα του για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά με τον Πρωθυπουργό ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Τόνισε με έμφαση ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στη χώρα, η οποία « δεν βαδίζει καλά», μίλησε υποτιμητικά για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ δείχνει να αμφισβητεί συνολικά την πολιτική του, βάζοντας τις βάσεις για την «μετά-Τσίπρα» εποχή.

Δεν μετανιώνω για την (χλευαστική)δήλωσή μου πως ο πρωθυπουργός συμβουλεύεται τους Καρανίκα – Νοτοπούλου για τα ευρωπαϊκά θέματα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή.
«Δεν έχω αγωνία για τον εαυτό μου, από το Πανεπιστήμιο ξεκίνησα και εκεί θα γυρίσω», είπε ο κύριος Χρυσόγονος.

«Εχω αγωνία για τον λαό, που δεν έχει χρήματα να ζεσταθεί, για τους νέους που φεύγουν… πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση που οδηγεί στην αποψίλωση της χώρας από τον γηγενή πληθυσμό της και στην χρεωκοπία, σε βάθος δεκαετιών» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας συνολικά την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.
«Αδίκως δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος για την δήλωσή μου, εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν, ούτε ζήτησα τίποτα, ούτε εξέφρασα κάποιο παράπονο» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «είναι γνωστό το πότε έγινε η τελευταία συνάντηση των ευρωβουλευτών και το ότι ο κύριος Καρανίκας είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού».

Σχολιάζοντας το άρθρο του Θανάση Κρατερού στην εφημερίδα «Αυγή», όπου ουσιαστικά ζητείται η παραίτησή του, σχολίασε: «Σεβαστή η άποψη του κυρίου Κρατερού και κάθε άλλου δημοσιογράφου, εγώ δεν έχω την αξίωση να υπαγορεύσω σε κανέναν τι θα γράψει, αλλά και κανείς δεν έχει την αξίωση από εμένα να υπογράψω αυτά που λέει».

«Εκλέχθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως έχω την υποχρέωση να ψηφίζω με βάση την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά όχι να μην μιλάω, τόνισε και όσον αφορά στο ενδεχόμενο παραίτησης, επισήμανε: «Εάν ερχόμουν σε συνειδησιακή αντίθεση εκεί θα παραιτούμουν βεβαίως, από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό που λέει ότι τα μέλη έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν την άποψή τους προς τα έξω, ακόμα και αν διαφωνούν».

«Δεν θέλω να σχολιάσω και να δώσω περαιτέρω τροφή για κομματική εσωστρέφεια που είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε» ανέφερε, αλλά επισήμανε: «Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου, διότι απήντησα επί πραγματικών γεγονότων για τα οποία ρωτήθηκα».
Δεν ξέρω τι εξέλαβε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλω να δώσω περαιτέρω τροφή σε εσωστρέφεια, κατέληξε ο κύριος Χρυσόγονος.