Ο Ιβάν Σαββίδης ξεπέρασε κάποια όρια. Θέλει να εξελιχθεί σε παράγοντα διαπλοκής -επιρροής στην πολιτική ζωή.

Παράγοντες του ποδοσφαίρου όλο και περισσότερο αναμιγνύονται στη δημόσια ζωή, στα κόμματα, στα ΜΜΕ. Νέας μορφής ολιγάρχες και διαπλεκόμενοι.

Για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα, μεγάλες και πάντα σε στενή σχέση με το Κράτος και για την πρακτική που ακολουθεί ως επιχειρηματίας αλλά και για τα σχέδιά του για το μέλλον, εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema.gr μετά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ που σήμερα ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία.

Ο κ. Σαββίδης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά, μίλησε με εκτίμηση για τον Κ.Καραμανλή, αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα και είπε ότι πολύ σύντομα θα έχει στην κατοχή του κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι. Παράλληλα είπε ότι έχει σχέδια να αναμιχθεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδας αλλά αυτό θα φανεί όταν αρχίσει να ομιλεί…..ελληνικά.

Ένα μικρό ανθολόγιο από τις απόψεις του:

Τάσσεται 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

Τον παραλληλίζει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει.

Επιτίθεται ανοικτά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές και… προβλέπει πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!

Διαχωρίζει τη θέση του από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως τον θεωρεί φίλο του, ενώ αφήνει πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που του επέβαλλε την αγορά της ΣΕΚΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μου μεταβίβασε τον δικό του πονοκέφαλο.

Δηλώνει πως έτσι ή αλλιώς θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δηλώνει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Και τέλος όταν ερωτάται αν η επόμενη συνέντευξη του θα είναι στα Ελληνικά τονίζει πως όταν θα δώσει συνέντευξη στα Ελληνικά τότε αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρει επίσης πως έτσι ή αλλιώς θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δηλώνει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Το σχόλιο της ΝΔ

Την οργή της ΝΔ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του, με το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τονίζει πως η συνέντευξη αυτή «είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Σύμφωνα με τη ΝΔ οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης προσθέτοντας πως «δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών». «Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ

Λοβέρδος για συνέντευξη Σαββίδη: Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενo.

Για τη διαπλοκή στην αποθέωσή της και ξετσιπωσιά χωρίς προηγούμενο κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνδέει τα εγκωμιαστικά σχόλια Σαββίδη προς τον Αλέξη Τσίπρα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την τροπολογία περί ΣΕΚΑΠ: «Ο Αλ. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου:

Η διαπλοκή στην αποθέωσή της! Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενο! Ο Αλ. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια.

Η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα και η απροκάλυπτη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία: Οι άνθρωποι τα ‘χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες “Σαββίδης”, να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ.