Ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο ο Ομπάμα την είπε στους άνδρες που παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες

Φαίνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έχει βαρεθεί με τους άνδρες στην πολιτική.

Ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε στο δημαρχείο στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική την Τετάρτη και εξήγησε γιατί πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην δημιουργία πολιτικών απόψεων.

«Ειδικά οι γυναίκες, παρεμπιπτόντως, θέλω να εμπλακείτε περισσότερο» είπε. «Επειδή οι άνδρες έχουν αρχίσει να μου την δίνουν στα νεύρα τελευταία. Θέλω να πω, κάθε μέρα διαβάζω την εφημερίδα και σκέφτομαι ‘Αδερφέ μου, τι στο καλό συμβαίνει με εσάς; Τι στο καλό συμβαίνει με εμάς;’ Αυτό που θέλω να πως είναι ότι είμαστε βίαιοι. Κάνουμε bullying. Δεν κοιτάμε τη δουλειά μας».

Ο Μπαράκ Ομπάμα ίσως αναφερόταν στο κύμα των υποθέσεων σεξουαλικής κακομεταχείρισης στο Χόλιγουντ και πέραν αυτού ίσως στις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ για γυναικεία θέματα, όπως οι αμβλώσεις, ωστόσο δεν το διευκρίνισε. «Νομίζω ότι ενδυναμώνοντας περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη, αυτό πιστεύω ότι αμέσως θα οδηγήσει σε κάποιες καλύτερες πολιτικές» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ομπάμα. Περίπου 200 νέοι επαγγελματίες από την Ακαδημία Αφρικανικής Ηγεσίας παρέστησαν στο 90λεπτο γεγονός.

«Οι άνδρες έχουν αρχίσει να μου τη δίνουν στα νεύρα» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Γιοχάνεσμπουργκ«Οι άνδρες έχουν αρχίσει να μου τη δίνουν στα νεύρα» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Γιοχάνεσμπουργκ

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, υπάρχουν πολλοί «διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους εσείς οι γυναίκες μπορείτε να κάνετε την αλλαγή».

«Το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να υποκριθείτε πως η πολιτική δεν έχει σημασία και να πείτε στον εαυτό σας ‘είναι πολύ διεφθαρμένη, δεν πρόκειται να εμπλακώ σε αυτήν’» δήλωσε ο Ομπάμα. «Επειδή, κάποια στιγμή, αν είστε φιλόδοξοι σχετικά με το τι κάνετε στη χώρα σας, θα έρθετε αντιμέτωποι με την πολιτική».