Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ στα Made in USA ηλεκτρονικά προϊόντα

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της Ουάσιγκτον καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική κόντρα με βαριές συνέπειες για την τουρκική οικονομία.

«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για τη σταθεροποίηση της τουρκικής λίρας και της οικονομίας της χώρας, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθεί μια σταθερή πολιτική στάση καθώς «η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε υποχώρηση στον εχθρό». Και επιτέθηκε στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις που επέβαλαν σε δύο Τούρκους υπουργούς με αφορμή την παρατεινόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου: «Επειδή δεν κατάφεραν να μας αναγκάσουν να κάνουμε αυτό που ήθελαν, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία ως όπλο», είπε, επισημαίνοντας ότι η χώρα του θα στραφεί σε νέες αγορές, νέους εταίρους και εναλλακτικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία. «Αν μας πιέσετε μέσω του δολαρίου, θα αναζητήσουμε άλλους τρόπους για να κάνουμε τις δουλειές μας».