Ο Διευθυντής του FBI επιβλέπει προσωπικά την έρευνα της υπηρεσίας του για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κ. Χίλαρι Κλίντον. – Ο Ντόναλντ Τραμπ αξιοποιεί το θέμα πολιτικά.

Του Νίκου Αθηναίου
Την προσωπική του διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί ό ίδιος στενά τη συνεχιζόμενη έρευνα του FBI για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κ. Χίλαρι Κλίντον μέσω του προσωπικού της σέρβερ κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών έδωσε στο Αμερικανικό Κογκρέσο χθες ο Διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών κ. Τζέιμς Κόμεϊ.

Αν και είχε κληθεί να καταθέσει για το θέμα της άρνησης της Apple να δώσει στοιχεία πελατών της στο FBI σχετικά με πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια, ο Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής από το Οχάιο κ. Στηβ Σαμπότ ρώτησε τον κ. Κόμεϊ τι γνώμη είχε για την έρευνα από τη στιγμή που τόσο ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου κ. Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι «η Κυρία Κλίντον δεν είναι ο στόχος της έρευνας,» αλλά ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα δήλωσε ότι δε βλέπει «καμιά εμπλοκή εθνικής ασφαλείας σε ότι αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κ. Κλίντον.

«Μήπως έχετε κάτι που θα μπορούσατε να μας πείτε για το θέμα», ρώτησε ο βουλευτής.
«Δε μπορώ κ. Βουλευτά. Όπως γνωρίζετε δε συζητούμε για τις έρευνές μας που είναι σε εξέλιξη. Αυτό μόνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι προσωπικά είμαι πολύ κοντά στις έρευνες για να διασφαλίσω ότι έχουμε ότι μας χρειάζεται, και εννοώ πρόσωπα και τεχνολογία, και ότι η έρευνα διεξάγεται με τον τρόπο που το FBI γνωρίζει καλύτερα να κάνει: ανεξάρτητα, επαρκώς, και γρήγορα. Αυτό το στόχο έχουμε και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι έτσι γίνεται, αλλά πέραν από αυτό δε μπορώ να σας πω τίποτα άλλο», απάντησε ο κ. Κόμεϊ.
Στο μεταξύ αποκλείεται το θέμα του σέρβερ της κ, Κλίντον να το αφήσει να πέσει κάτω ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία κ. Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό και άλλα που αφορούν την προσωπική ζωή των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον θα γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης σε μια προεκλογική εκστρατεία που δεν θα έχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μόλις χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από το θρίαμβό του στις εκλογές της Σούπερ Τρίτης ο κ. Τραμπ δήλωσε για την υπόθεση: «Αυτό που έκανε [η Χίλαρι] είναι εγκληματική πράξη. Άλλοι με πολύ μικρότερα αδικήματα σαν και το δικό της πλήρωσαν πολύ υψηλό τίμημα».