O Δημήτρης Σιούφας παρουσίασε το νέο του βιβλίο

Ένα ακόμα πολύτιμο βιβλίο του Δημήτρη Σιούφα, θετικών απολογισμών και προτάσεων για το μέλλον της χώρας. Εντυπωσιακή παρουσία από δεκάδες εκπροσώπους του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου με κορυφαίες εκπροσωπήσεις.

Ο οραματικός πρώην πρόεδρος της Βουλής και επιτυχημένος επικεφαλής πολλών υπουργείων κατέθεσε μια ακόμα πνευματική του συμβολή για το μέλλον της χώρας σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς.

karamanlis

Κοινωνικό γεγονός και μαζί ευρέως ενδιαφέροντος από ένα εκπρόσωπο μιας πολιτικής γενιάς που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα στην πράξη και τις διορατικές προτάσεις και αναλύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου με πρώτους τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον πρώην πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλή την ακαδημαϊκό και πρώην πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και τον πρώην υπουργό πρύτανη της διπλωματίας Πέτρο Μολυβιάτη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Δημήτρη Σιούφα, με τίτλο «Ελλάδα ανταγωνιστική, ανάπτυξη και ποιότητα παντού».

Έχει βασικό άξονα το πολυσύνθετο και εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του Δ. Σιούφα στο υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο αποτελεί αφ’ ενός ένα corpus επιτυχιών και προσανατολισμών πάνω σε όλα τα θέματα επενδύσεων, ανταγωνισμού, ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και πρωτοπόρας δραστηριότητες του σύγχρονου κράτους.

Ο Δημήτρης Γ. Σιούφας και οι Εκδόσεις Στεργίου παρουσίασαν το βιβλίο «Ελλάδα Ανταγωνιστική – Ανάπτυξη και Ποιότητα παντού» στο Πολεμικό Μουσείο χθες Τετάρτη (01/06). Ο πλήρης τίτλος του :”Ελλάδα Ανταγωνιστική Ανάπτυξη και Ποιότητα παντού.Το μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή 2005 – 2007″.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Αναπληρώτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

Μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους και συνεχάρησαν τ τον συγγραφέα πρώην Πρόεδρο της Βουλής επίσης οι Πέτρος Μολυβιάτης, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Βλάχος, Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής μαζί με δεκάδες εκπροσώπους από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τις επιστήμες, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Η δωρεά βιβλίων από τον Δημήτρη Σιούφα

Άνθρωπος των γραμμάτων και της Παιδείας ο Δημήτρης Σιούφας δεν είναι μόνο ένας συστηματικός βιβλιόφιλος αλλά και από δεκαετίες τώρα σταθερός υποστηρικτής της διάδοσης της γνώσης. Σχετικά πρόσφατα σημαντικό μέρος της βιβλιοθήκης του δώρισε στον δήμο Καρδίτσας και τη βιβλιοθήκη του Ελληνόπυργου Καρδίτσας, τόπου καταγωγής του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιούφας δώρισε στη βιβλιοθήκη του δήμου Καρδίτσας 2.277 τόμους βιβλίων, 400 τεύχη πολιτικών και οικονομικών περιοδικών και έντεκα έπιπλα βιβλιοθήκης. Στη βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, στον Ελληνόπυργο, δώρησε 337 τόμους βιβλίων.

«Θεώρησα καθήκον μου να δωρίσω τα βιβλία μου στους τόπους που έμαθα τα πρώτα γράμματα, ως συμβολή στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και στην παιδεία των συμπολιτών μου. Στον τόπο μου οφείλω τα πάντα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη επιστολή αποδοχής της δωρεάς και ανακοίνωση στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία σας να δωρίσετε στη βιβλιοθήκη του δήμου μας ένα πολύ μεγάλο μέρος της προσωπικής σας βιβλιοθήκης, καθώς και για την πρόθεσή σας να αναλάβετε τα έξοδα μεταφοράς των βιβλίων και των περιοδικών και τις δαπάνες για την κατασκευή-προμήθεια των απαιτούμενων βιβλιοθηκών-βιτρινών για την τοποθέτησή τους.

 

Η ενέργειά σας αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί στηρίζει το πνευματικό έργο της βιβλιοθήκης και συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ρόλου της, ενώ αποτελεί μία ακόμα έκφραση της αστείρευτης διάθεσης προσφοράς προς τον τόπο μας που σας χαρακτηρίζει».