Ο Ακης Τσοχατόπουλος δηλώνει ότι έγινε ΣΥΡΙΖΑ «Ναι, τι άλλο θα ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο»

Με βαριές κατηγορίες  είναι θύμα σκευωρίας  και εμπάθειας από του Κώστας Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και  ακάλυπτος και αποδιοπομπαίος από την ηγεσία Βενιζέλου και Γεννηματά, τονίζει  ότι μαζί  με τον Ανδρέα Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ  στο εξωτερικό ως πρωτεργάτης.

Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, ο κορυφαίος υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες και πρόσφατα αποφυλακισθείς για λόγους υγείας Ακης Τσοχατζόπουλος δηλώνει τώρα ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και στην Αυτοψία που  προβλήθηκε  χθες την Πέμπτη στις 23:45 ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν κρύβει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα» απαντά στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος παρατηρεί πώς έχει ενδιαφέρον ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, τι να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο» λέει χαρακτηριστικά., εννοώντας την μικρή πολιτική υπόσταση των άλλων κομμάτων ,με πρώτο το ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρίζεται επίσης πως ουδέποτε «έβαλα το δάχτυλο στο μέλι»,  δηλαδή  ότι δεν χρηματίσθηκε ποτέ και δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα.  Δεν κάνει καμμία αυτοκριτική   για τους τομείς ευθύνης του , τον λαϊκισμό και κιτρινισμό, την κρατική φαυλότητα και γενικά για  τη συμμετοχή του σχεδόν 15 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας  από το ΠΑΣΟΚ. Στενά  υποκειμενικός  επιμένει στα περί πολιτικής δίωξής του από τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» και «βρώμικο πόλεμο» εις βάρος του, γενικά και αόριστα.

Υποστηρίζει ακόμη ότι είναι ψευδή τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να απολάμβανε πολυτελή ζωή. «Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω ούτε σπίτια ούτε τίποτα».   Σε  αλλεπάλληλες  ερωτήσεις   του κ Σρόιτερ   διέψευδε όλα τα δημοσιεύματα, μετά στοιχείων, για  τον πολυτελή γάμο του, τις κρυφές καταθέσεις, τις αποκαλύψεις-ομολογίες   αρκετών προσώπων στο δικαστήριο, την προκλητική ζωή με τη δεύτερη σύζυγό του, τα  πολλά ακίνητα  που απέκτησε μαζ’ί με στενούς συγγενείς του,  τους  λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες και τόσα άλλα.