O Δ. Κοντομηνάς άρχισε να απασφαλίζει… Οι πρώτες αποκαλύψεις για Παππά, Μαξίμου, Καλογρίτσα, Σαββίδη.

Ο Κοντομηνάς κατήγγειλε ότι “επιχειρηματίας του Παππά” του ζήτησε το 51% του καναλιού του, “τέσσερις ειδησεογραφικές εκπομπές και τον έλεγχο των ειδήσεων”.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δημιουργός ολκής, ταυτισμένος με την μεγάλη επιτυχία του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, για την οποία ξόδεψε τεράστια ποσά πέρασε στην αντεπίθεση. Απασφάλισε καταρχήν, φωτίζοντας τα πρώτα θλιβερά παρασκήνια και κάποιες νοοτροπίες πολιτικής συναλλαγής, με επίκεντρο τις νέες άδειες για τα κανάλια και την άδικη μεταχείρηση καταξιωμένων καναλιών. Γνωστός για την παρρησία του.εμφανίστηκε αιφνιδίως στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στην τηλεόραση του Alhpa και επιδόθηκε σε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλώντας τεράστια εντυπώσεις και ευρύτερης σημασίας κραδασμούς στην κοινωνία, τα ΜΜΕ και τον πολιτικό κόσμο…
“Ήρθα να φάω, δεν είχα τι να φάω σπίτι, μου μείωσαν τη σύνταξη. Έπαιρνα 10.000 το μήνα σύνταξη, μου την έκοψαν και έμεινα με δύο κατοστάρικα. Πώς να ζήσω;” ανέφερε μεταξύ άλλων.

-Με τη γνωστή του ευθύτητα αλλά και στέρεη λογική αναφέρθηκε ευθέως στον υπουργό Επικρατείας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
“Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει “μαύρο” στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει “μαύρο” στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε μια ζωή, κάτι ψέματα λένε δεν μπορεί… είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;” αναρωτήθηκε με καλή πίστη αλλά και χροιά ειρωνείας..

«Δεν θα κλείσουμε, κύριε Παππά… εσύ, που ήσουνα στην Αμερική και έφτιαχνες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς… αλλά κάτι κρύβεις εσύ για να φωνάζεις», συνέχισε.

“Ήθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια” του απάντησε ο Δήμος Βερύκιος.

“Οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε, χωρίς δεκάρα να ‘χουν -μη λέμε ονόματα- ήρθε και μου λέει: “Θα μου δώσεις το 51 %”. Λέω “τι άλλο θέλεις;”. Λέει: “Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα, πολιτικές. Να βλέπει ο κόσμος τι καλά που πάμε”. “Άλλο τίποτα θέλεις;” τον ρώτησα. Μου λέει: “Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων”. “Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου. Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους”, πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του Alpha.
“Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά”, κατέληξε.

Αναλυτικά οι σοβαρές πρώτες αποκαλύψεις του Δημ. Κοντομηνά

«Ήρθανε οι άνθρωποί του» δήλωσε ο κ. Κοντομηνάς αναφερόμενος στον Νίκο Παππά και αποκάλυψε τι του ζήτησε ένας εκ των υπερθεματιστών, «αυτός που υποστήριζε χωρίς δεκάρα να ‘χουνε, μην λέμε ονόματα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Alpha υπονοώντας τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Ο κ. Κοντομηνάς, αφού εξιστόρησε τις άτυπες διαβουλεύσεις που είχε πριν από λίγες εβδομάδες με τον υπερθεματιστή «που δεν είχε δεκάρα», όπως σχολίασε ο ίδιος ο πρόεδρος του Alpha, έστειλε μήνυμα στον υπουργό Επικρατείας ότι το κανάλι του «δεν θα κλείσει κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και “έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς”».

«Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός “σκοτώθηκε” τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

«Άλλο πράγμα ήθελε. Ηθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια. Αυτό ήθελε», είπε ο Δήμος Βερύκιος. «Δεν ήθελε αυτό» απάντησε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Alpha αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Χωρίς να κατονομάσει τον κ. Καλογρίτσα, έναν εκ των τεσσάρων αρχικών υπερθεματιστών, ο οποίος τελικώς αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, αφού δεν κατέβαλε το ποσό που είχε συμφωνήσει να πληρώσει, ο κ. Κοντομηνάς αφηγήθηκε:

«Ήρθανε οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε χωρίς δεκάρα να ‘χουνε, μην λέμε ονόματα, ήρθε και λέει:
– “Θα μου δώσετε λέει το 51%”».
– “Λέω: Τι άλλο θέλεις;” πρόσθεσε ο πρόεδρος του Alpha,
– “Λέει: Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές να τις έχω εγώ”.

«Για να βλεπει κι ο κόσμος να ακούει τι γίνεται με την κυβέρνηση, τι καλά που πάμε» τόνισε ο κ. Κοντομηνάς.

Ήθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια” του απάντησε ο Δήμος Βερύκιος.

Και ο μεγαλοεπιχειρηματίας εξήγησε αναλυτικά : “Οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε, χωρίς δεκάρα να ‘χουν -μη λέμε ονόματα- ήρθε και μου λέει: “Θα μου δώσεις το 51 %”. Λέω “τι άλλο θέλεις;”. Λέει: “Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα, πολιτικές. Να βλέπει ο κόσμος τι καλά που πάμε”. “Άλλο τίποτα θέλεις;” τον ρώτησα. Μου λέει: “Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων”. “Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου. Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους”, πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του Alpha.
“Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά”,.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Alpha δηλώνει έτοιμος να ξαναπάει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τη δανειοδότηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κομμάτων από τις τράπεζες.

Ο κ. Κοντομηνάς έχει ήδη καταθέσει στην επιτροπή, αλλά πλέον -μετά τις σημερινές καταγγελίες του- επιθυμεί να μεταβεί εκ νέου στην Επιτροπή

ΝΔ: Οι καταγγελίες Κοντομηνά επιβεβαιώνουν ότι ο διαγωνισμός ήταν παρωδία
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κοντομηνά, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό – παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά».
«Για όλα αυτά -και για πολλά άλλα- ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή» κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παππάς: Η ΝΔ αναμασά όσα εκστομίζουν οι αποτυχόντες του διαγωνισμού

Απαντώντας, με ανακοίνωσή του, ο κ. Παππάς, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει με επιτυχία τη μάχη για τον αυτοδιασυρμό της. Δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκατ. της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27. Γι’ αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν» υπογράμμισε.

«Κατά τα λοιπά ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Κοντομηνά: Το πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά τονίζει ότι ο κ. Κοντομηνάς «πέρα από τις καταγγελίες που έκανε σε εκπομπή του καναλιού του, είναι επείγον να καταθέσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για εξαγορά άδειας καναλιού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, «σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό Βατερλώ της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος και αποδεικνύει το γεγονός ότι πίσω από τη δήθεν τακτοποίηση του τηλεοπτικού πεδίου υπάρχει η τακτοποίηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων των στελεχών της κυβέρνησης».

“Ήθελε να σου αρπάξει το κανάλι από τα χέρια” του απάντησε ο Δήμος Βερύκιος.

“Οι άνθρωποί του, αυτός που υποστήριζε, χωρίς δεκάρα να ‘χουν -μη λέμε ονόματα- ήρθε και μου λέει: “Θα μου δώσεις το 51 %”. Λέω “τι άλλο θέλεις;”. Λέει: “Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα, πολιτικές. Να βλέπει ο κόσμος τι καλά που πάμε”. “Άλλο τίποτα θέλεις;” τον ρώτησα. Μου λέει: “Θέλω το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων”. “Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου. Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους”, πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του Alpha.
“Το κανάλι ανήκει στον κόσμο, στους εργαζόμενους και σε μένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κ. Παππά”, κατέληξε.