Ντόρα Μπακογιάννη: Ο αποχαιρετισμός με παραδοσιακό ριζίτικο στον λεβέντη πατέρα της.

Ο πατέρας μου είχε το θάρρος να πει δύσκολες αλήθειες προς τους Ελληνες και για το καλό της χώρας.Η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να τις ακούσει.

«Ο πατέρας μου είχε το θάρρος να πει αλήθειες, δύσκολες αλήθειες, γιατί η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103.6, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην παρέμβαση που είχε κάνει ο πατέρας της το 1994 στη Βουλή απευθυνόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είχει πει κάποια πράγματα τα οποία τα είχε πει νωρίς. Είχε πει τότε στον Ανδρέα στη Βουλή ότι άμα τα κάνεις αυτά θα φέρεις το ΔΝΤ στη χώρα. “Εμείς θα έχουμε φύγει” είπε εννοώντας “ο Ανδρέας και εκείνος” αλλά ο λαός θα πληρώσει το τίμημα».

Συμπλήρωσε ότι όταν συγκρούεται ο λαϊκισμός με την αλήθεια, πάντοτε κερδίζει η αλήθεια, κάτι που φάνηκε και από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Αυτή η αλήθεια θα κερδίσει και τώρα στις επόμενες εκλογές.

Το διαδικτυακό «αντίο» της Ντόρας Μπακογιάννη με ένα ριζίτικο στον πατέρα της

Με ένα παραδοσιασκό ριζίτικο, μεγάλης αξίας και ευαισθησίας, αποχαιρέτησε μέσω κοινωνικών δικτύων τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η Ντόρα Μπακογιάννη, που ανάρτησε στα προφίλ της στο facebook και το twitter το τραγούδι «Σε ψηλό βουνό (Ο αετός)».

Το τραγούδι ερμηνεύει ο Κώστας Μουντάκης, ένας από τους πιο γνωστούς λυράρηδες της Κρήτης – της ιδιαίτερης πατρίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Μπακογιάννη ανάρτησε μόνο το τραγούδι, χωρίς να προσθέσει σχόλια.

Oι στίχοι 

Σε ψηλό βουνό,

σε ριζιμιό χαράκι, ο νιος χαράκι
κάθεται έν’ αητός.

Βρεμένος, χιονισμένος
ο καημένος και παρακαλεί.
Και παρακαλεί
τον ήλιο ν’ ανατείλει.

Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε.

Ήλιε λάμψε και δώσε
για να λιώσουνε
χιόνια από τα φτερά μου
και τα κρούσταλλα
από τ’ ακράνυχά μου.

Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε.