Ντάισλεμπλουμ: Έχουμε συμφωνήσει στο 95% – Αύριο η απόφαση για το Eurogroup

Συνέντευξη στο ολλανδικό κανάλι RTLZ έδωσε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδας”.

“Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό”, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Και πρόσθεσε: “Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο ‘γκρίζες’, πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή”.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, όταν ξεκαθαριστούν και οι δύο αυτές εκκρεμότητες, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.
Η απόφαση για το αν θα συγκληθεί νέο Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί την Τετάρτη, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ. “Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε”, είπε.

SHARE