Νίκος Νικολόπουλος: Το μήνυμα της Ανάστασης αφορά όλους εμάς που αποκάμαμε να σηκώνουμε τα άδικα βάρη

«Ενανθρώπηση. Πάθη. Σταυρός. Ανάσταση. Αυτή είναι η δύσβατη πορεία της άμετρης αγάπης και της άφατης ευσπλαχνίας του Θεού προς τον άνθρωπο. Έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος « κατά χάριν» Θεός. Αποδέχθηκε εκούσια τον θάνατο για να τον νικήσει. Ναι, η Ανάσταση του Χριστού υπήρξε νίκη πάνω στο θάνατο και δίνει το χαρμόσυνο μήνυμα της ζωής σε όλους τους ανθρώπους.
Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν.
Ο Χριστός Ανέστη και το μήνυμα της Ανάστασης μας αφορά όλους εμάς που απόκαμαμε να σηκώνουμε τα άδικα βάρη και που ασταμάτητα θρηνούμε επί των ερειπίων της κενής απάτης του κόσμου τούτου.
Η εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης πραγμάτων, που βίαια μας επιβάλλουν, δημιουργεί θλίψη για τον αδικαίωτο πόθο και για το αβέβαιο του μέλλοντος. Μας κάνει τον βίο αβίωτο και μας εξαναγκάζει στο μαρτύριο του αλύτρωτου προμηθέα Δεσμώτη, το οποίο βιώνουμε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Μας γεμίζει απογοήτευση, απελπισία και ολοταχώς μας οδηγεί στον Άδη.
Η πολυπλοκότητα των εποχών βρίσκει την απλούστευσή της στο νόημα του Θείου δράματος και την Ανάσταση. Η πατρίδα μας συνεγείρεται τούτες τις μέρες στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια από τον αντίλαλο της Ορθοδοξίας και τον βαρύ βηματισμό του Χριστού προς τον Γολγοθά. Ο λαός μας δοκιμάζεται. Η πατρίδα απειλείται. Αλλά πάντα μέσω από τις δοκιμασίες ξεπηδάνε οι ελπίδες. Η συμμετοχή μας στο γεγονός της Ανάστασης μπορεί να μεταβάλλει τη ζωή μας, αφού σηματοδοτεί μια νέα προσδοκία λύτρωσης.
Η Ανάστασή Του πρόσφερε, αλλά και εξασφάλισε στο διηνεκές την ελπίδα της λύτρωσης και τη χαρά, η οποία αρχίζει από τη γήινη αγωνιστική πορεία και προεκτείνεται στην ανεκλάλητη ευφροσύνη της θέας της δόξας του Θεού ατελεύτητα.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν το Ελληνικό Πάσχα, με βάση την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα μας για να γεμίσουμε και πάλι με αισιοδοξία και ελπίδα.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα πρέπει να ακουσθεί παντού.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας χαρούμε τη Λαμπρή γιορτή, το Πάσχα των Ελλήνων, με όλη μας τη δύναμη, γιατί με τη χαρά της Ανάστασης μπορεί να παγιωθεί μέσα μας η βεβαιότητα της πίστης, πως πάντα μετά την Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση.
Με το συμβολικό χαρακτήρα της αναπτερώνει το ηθικό μας, πολλαπλασιάζει τις αντοχές μας και εγκαρδιωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την εξανάσταση του έθνους και του λαού και την λευτεριά από τους Σταυρωτές- δανειστές….
Εύχομαι από καρδιάς η Ανάσταση του Χριστού να αποτελέσει φωτεινό οδηγό για τη ζωή όλων μας και με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό στο συνάνθρωπο να χτίσουμε την νέα Ελλάδα που μας ταιριάζει…»
Δήλωση On camera: Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν.
Το μήνυμα της Ανάστασης αφορά όλους εμάς που αποκάμαμε να σηκώνουμε τα άδικα βάρη https://youtu.be/dRVD47Say3M
Δείτε και διαδώστε το: https://www.briefingnews.gr/ethnika/sos-kastelorizoparaklisi-ayto-na-kanei-gyro-toy-kosmoy

SHARE