Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία

Μήνημα ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να έχει στρατιωτική παρουσία στη Συρία ή να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, έστειλε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λίγες ώρες μετά από φερόμενο ισραηλινό πλήγμα εναντίον στρατιωτικής θέσης στη Συρία.

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ. Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που επιδιώκει την εξολόθρευση του εβραϊκού κράτους να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δεν θα επιτρέψουμε αυτό το καθεστώς να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία, όπως επιδιώκει να κάνει για να επιτύχει τον εκπεφρασμένο στόχο του να εξαλείψει το κράτος μας», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το Σάββατο.

Το βίντεο με το μήνυμα του Νετανιάχου αναφέρεται πως μαγνητοσκοπήθηκε την Πέμπτη. Αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο στο ετήσιο Saban Forum, μια εκδήλωση την οποία οργανώνει το Brookings Institution στην Ουάσινγκτον σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, στρατιωτική θέση στη Συρία δέχθηκε επίθεση με πυραύλους την Παρασκευή. Κατά πληροφορίες, ο στόχος θεωρείται πως ήταν μια ιρανική βάση και αρκετοί ιρανοί στρατιωτικοί ενδέχεται να τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, την οποία φέρονται ότι εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.