Νέο ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε νέα δοκιμασία εισέρχεται η σχέση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την απαίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να παραιτηθούν τα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν υπάκουσαν ουσιαστικά στις προσταγές του για πρόσληψη συγκεκριμένων γιατρών στις ΜΕΘ. Μάλιστα ο υπουργός προανήγγειλε ορισμό νέων μελών, με ανάρτηση του στο Facebook

Το συγκεκριμένο θέμα αποκτά πολιτικές διαστάσεις καθώς ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος πήγε στη εν λόγω θέση με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας κ. Κουρουπλή, αλλά προέρχεται από τις τάξεις των ΑΝΕΛ και ανήκει στα πολιτικά πρόσωπα προς αξιοποίηση που προτάθηκαν από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.

Αντίθετα ο κ. Πολάκης ο οποίος θέλει να καρατομήσει τον κ. Γιαννόπουλο, είναι επιλογή Τσίπρα.

Αν τελικά επικρατήσει η άποψη Πολάκη, τότε άλλο ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ θα εκπαραθυρωθεί από το κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο κόμμα Καμμένου, καθώς θα φανεί ότι τα στελέχη των ΑΝΕΛ είναι αναλώσιμα, ενώ οι Συριζαίοι παραμένουν στο απυρόβλητο, παρότι οι γκάφες τους είναι μνημειώδεις και ενίοτε εθνικά επικίνδυνες.

Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα φαίνεται ότι το δίκιο να είναι προς την πλευρά Γιαννόπουλου ο οποίος υποστηρίζει ότι απλά τήρησε τον κανονισμό και τη νομιμότητα.
Επισημαίνεται ότι η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Τόνισε επίσης ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.
Ο κ Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως για 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.

Είπε μάλιστα, ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχουν καταθέσει μήνυση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Χριστοφιλοπούλου και οι κύριοι Λοβέρδος και Κεγκέρογλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά, μέσω του Twitter. «Επειδή το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του Πολάκη, ζητάει την παραίτηση όλων τους…καθεστώς», σχολίασε ο κ Γεωργιάδης.

 

H ΝΔ για Πολάκη

Για φασιστική νοοτροπία κατηγόρησε ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την απαίτηση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη για παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του.

Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο.

Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Υπάρχει, Υπουργός;

Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».