Νέο άρθρο Ψυχάρη για το τι του ζήτησε ο Τσίπρας

Νέα στοιχεία για το περιεχόμενο επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη κάνει μέσω άρθρου του στο «Βήμα της Κυριακής», ο ίδιος ο επικεφαλής του ΔΟΛ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γράφει στο άρθρο με τίτλο «Τι ζήτησε ο κ. Τσίπρας» πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κάνει παρεμβάσεις στον ΔΟΛ, το ΜΕΓΚΑ αλλά και την εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”, προωθώντας δικά του στελέχη σε διευθυντικές θέσεις, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός ζήτησε την απομάκρυνση του βασικού σχολιαστή του ΜΕΓΚΑ επειδή μεροληπτούσε εναντίον του, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη:

Πρέπει ν’ αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…

Η δήλωση Γεροβασίλη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Ολγα Γεοβασίλη, σε ανακοίνωσή της, το βράδυ του Σαββάτου ουσιαστικά δεν απαντάει στον εκδότη του Βήματος κ. Σταύρο Ψυχάρη και αναφέρεται γενικά σε πρωτοσέλιδα της διαπλοκής.

«Δήλωση κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη – Απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής

Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Τα στοιχεία που παραθέτει στο νέο άρθρο του ο κ. Ψυχάρης δεν δικαιολογούν την «απειλή» που είχε διατυπωθεί με την ανταπάντηση του «Βήματος» στην απάντηση της κυβέρνησης για το άρθρο σχετικά με το τι είχε ακούσει «ο γάτος των Ιμαλαΐων», περί ύπαρξης «χρυσών εφεδρείών», που σημαίνει ότι οι εν λόγω εφεδρείες δεν έχει έλθει ακόμα η ώρα να αποκαλυφθούν.

Γιατί για να έκανε πίσω ο κ. Ψυχάρης όταν τον απείλησε η κυβέρνηση ότι αποτελούν κακούργημα οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μάλλον δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς.