Νέο αντιμνημονιακό κόμμα στον ορίζοντα

Τι έλειπε από τη χώρα αυτή την περίοδο και οι Έλληνες αναζητούταν εναγωνίως; Μα φυσικά ένα νέο κόμμα. Κάπως έτσι σκέφθηκαν φαίνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος και μαζί με κάποιους άλλους πολιτικά άστεγους πήραν απόφαση να ιδρύσουν το «ΕΘΝ.ΟΣ δηλ. τον «Εθνικό Ορθόδοξο Συναγερμό». Έτσι θα ονομάζεται το υπό ίδρυση κόμμα τους, που όπως λέγεται θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαρτίου.

Ο νέος πολιτικός φορέας θα έχει καθαρά αντιμνημονιακή ρητορεία και θα ζητήσει τη ψήφο του ελληνικού λαού για να τον σώσει από τα δεινά του μνημονίου και τη …γερμανική μπότα που τον πατά στον λαιμό και δεν τον αφήνει να αναπνεύσει. Τώρα ποιους θα πείσει το νέο κόμμα είναι άλλη ιστορία την οποία θα δούμε και θα αναλύσουμε αργότερα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πάντως λέει ότι θα παίξει το ρόλο του …«ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς» (!). Προφανώς, ο έμπειρος πολιτικός με εύστοχες στο παρελθόν επικοινωνιακές ατάκες, ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται σε κάθετη πτώση και δεν αποτελεί καλό παράδειγμα για να μνημονεύεται.

Το νέο κόμμα θα έχει επίσης πατριωτικό χαρακτήρα και λόγο και θα το στηρίξουν ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος συνεχώς αναζητεί κόμμα για να εκλεγεί βουλευτής. Ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος βλέπει το νέο κόμμα ως μια καλή ευκαιρία για να επανέλθει στη Βουλή.

Στο νέο σχήμα, πιθανότατα θα δηλώσει τη στήριξή του και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του σχήματος «Πατρίδα», Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος το τελευταίο διάστημα όπου σταθεί και όπου βρεθεί λεει οτι η ΝΔ τον άδειασε και τον αδίκησε.

Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες για συμπόρευση και με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ στο δεξιό κόμμα θα ήθελαν και τον πρώην υφυπουργό και πρόεδρο του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστο Ζώη που και αυτός με τη σειρά του ψάχνει για ένα νέο πολιτικό σωσίβιο.