Νέες έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν – Έκκληση για πληροφορίες

Βρετανοί επιθεωρητές ξεκινούν εκ νέου έρευνες στο νησί της Κω για την γνωστή υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν.

Αναλυτικότερα, δύο Άγγλοι ντετέκτιβ και ένας αστυνομικός ελληνικής καταγωγής θα βρίσκονται για δυο εβδομάδες στο νησί προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες ξεκινώντας από το αγρόκτημα από το οποίο εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία μόλις 21 μηνών. Μάλιστα, η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ έχει λάβει επιχορήγηση από την αγγλική κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίσει τον Μπεν.

Στο πλαίσιο των ερευνών γίνεται έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παρουσιάσουν οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν έχουν. Η αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, προσφέρει μάλιστα αμοιβή 12.500€ για πληροφορίες.

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα ελληνικά ή αγγλικά. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( ελληνικά/αγγλικά), 6951040217 (ελληνικά/αγγλικά), 6951040226 (αγγλικά).

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγγλική ομάδα έρευνας στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk. Κατά την παραμονή τους στην Κω, οι αστυνομικοί θα επισκεφτούν κατοίκους, θα μοιράσουν και θα τοιχοκολλήσουν φυλλάδια σε πολυσύχναστα μέρη.

Αύριο Τρίτη, το κλιμάκιο των Βρετανών αναμένεται να σώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ του νησιού, για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην πολύκροτη έρευνα.