Νέα χυδαία επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη – Δρα μόνος ή έχει την κάλυψη του Τσίπρα;

Ερωτήματα προκαλεί πλέον η ανοικτή ρήξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη με τη Δικαιοσύνη στο σύνολό της, την οποία κατηγορεί για επιλεκτικές αντιδράσεις και στην ουσία για προστασία εργολαβικών συμφερόντων.

Με δεδομένες δε τις προσωπικές σχέσεις του κ. Πολάκη με τον πρωθυπουργό και την ανοχή που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας, είναι εύλογο το ερώτημα αν ο κ. Πολάκης αποτελεί τον πολιορκητικό κριό μιας μηχανής άλωσης της Δικαιοσύνης ή ακόμα χειρότερα μιας προσπάθειας απαξίωσής της στα μάτια του ελληνικού λαό, ως θεσμού δικαίου.

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τους δικαστικούς δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λίγες ημέρες μετά τη θύελλα που προκάλεσε όταν κατηγόρησε δικαστές ότι προστατεύουν εργολάβους καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία.

Απαντώντας στη αριά καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι με τις τοποθετήσεις του καταπατά τον θεμελιώδη διαχωρισμό ανάμεσα στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, ο κ. Πολάκης σχολιάζει αιχμηρά πως κατηγορείται επειδή κατέκρινε εντολές κάποιων δικαστών που «εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους ιδιωτικών συνεργείων από τα νοσοκομεία».

Υποστηρίζει δε ότι με τις πολιτικές της η κυβέρνηση θέλει να δώσει καλύτερες αμοιβές στους εργαζόμενους και να εξοικονομήσει 80 με 90 εκατομμύρια ευρώ από τα νοσοκομεία.

Ανοίγοντας δε νέο μέτωπο στην κόντρα, ο κ. Πολάκης διερωτάται για ποιο λόγο αυτή τη φορά έλαβε απάντηση από τους δικαστικούς, ενώ προηγούμενες ερωτήσεις του για την υπόθεση Siemens και το ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασαν απαρατήρητες.

«Αυτά που ρωτούσα εγώ δεν άξιζαν αντίδρασης; Ή αν μείνουν χωρίς έλεγχο και ατιμώρητα είναι υπεράσπιση του Συντάγματος;», ρωτά δηκτικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός.

Στο σχόλιό του, ο κ. Πολάκης παραθέτει και τέσσερις παλαιότερες αναρτήσεις του, που έγιναν τον Ιούλιο. Σε μία από αυτές μάλιστα, σχετικά με τη μετάφραση της δικογραφίας της υπόθεσης Siemens, υποστηρίζει ότι «βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας μία πτυχή του παραδικαστικού μηχανισμού»

Από τις απαντήσεις του κ. Πολάκη είναι εμφανής η αδυναμία του να κατανοήσει την ανάγκη εφαρμογής από την πλευρά της Δικαιοσύνης, της ισχύουσας νομοθεσίας, της οποίας την ευθύνη για την σύνταξη και ψήφισή της δεν φέρει η Δικαστική Εξουσία αλλά η Νομοθετική (βουλή) που την ψηφίζει και η Εκτελεστική (κυβέρνηση) που την εισηγείται.

Μετά τη σημερινή επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης, είναι εύλογο το Ερώτημα αν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δρα μόνος του ή έχει την κάλυψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.