Νέα πρόκληση στις Οινούσες από τουρκικό σκάφος

 

Κάθε όριο ξεπερνά η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η οποία σε συνδυασμό με τη θρασύτητα των Σκοπίων αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει τα σύνορά της.

Σύμφωνα με το alithia.gr της Χίου, επί 12 λεπτά σκάφος του λιμενικού προειδοποιεί το τουρκικό ότι βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσες και του ζητάει να αποχωρήσει αμέσως.

Ωστόσο το τουρκικό απαντά ότι το στίγμα είναι σωστό, αλλά αυτά είναι τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Ψαράς από την περιοχή κατέγραψε το ηχητικό ντοκουμέντο. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στις Οινούσσες. Μάλιστα εκτός από τις συνεχείς προειδοποιήσεις του λιμενικού προς το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου να εγκαταλείψουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τους τελευταίους να απαντούν πως πρόκειται για τουρκικά, στις επανειλημμένες ερωτήσεις των Ελλήνων λιμενικών να τους πληροφορήσουν ποιον χάρτη χρησιμοποιούν, οι Τούρκοι δεν απαντούν.

Μπορείτε τα ακούσετε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ.

Η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή τόσο από τη θάλασσα όσο και από τον αέρα, έχει πάντως προβληματίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το ΝΑΤΟ. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους δύο βασικούς λόγους που βρίσκεται στην περιοχή ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Στόλτεμπεργκ. Ο δεύτερος λόγος είναι οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτές.