Νέα επεισόδια στον Πειραιά: Μαχαιρώματα μεταξύ Αφγανών

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση στον Πειραιά, όπου τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα επεισόδια με μαχαιρώματα.

Το βράδυ της Πέμπτης, ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε από ομοεθνή του, για άγνωστη αιτία, κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στην Πέτρινη Αποθήκη του λιμανιού, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί.

Ο ένας από τους Αφγανούς επιτέθηκε στον ομοεθνή του και τον τραυμάτισε σοβαρά στο μεσοθωράκιο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κρατείται.

Επίσης, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασαν νέα επεισόδια. Αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων Αφγανών, οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο μεταξύ τους και για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν έναν καβγά που γρήγορα πήρε διαστάσεις. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, η παρουσία των οποίων διέκοψε τις συμπλοκές και έτρεψε σε φυγή τους Αφγανούς μετανάστες.

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Δημήτρης Βίτσας δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους πρόσφυγες είναι ικανοποιητικός αν και διευκρίνισε ότι είναι αδύνατον όλοι όσοι βρίσκονται στο λιμάνι να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά.