ΝΔ: Πού βρίσκεται ο κ. Τσίπρας; -Εχει παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου στους διαχειριστές του Τwitter του και τον Θανάση Καρτερό;

Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδράσει από την πραγματικότητα μέσω της επικοινωνίας, βλέπουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανάμεσα στις γραμμές του δισέλιδου non paper του Μαξίμου για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Η χαμηλών τόνων δήλωση, που αναφερόταν στις γενικότερες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου της χώρας για το αίσιο τέλος της περιπέτειας των Μητρετώδη και Κούκλατζη κατά την άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη, από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αποτελεί πλέον μια σύντομη παρένθεση στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς από την πρώτη στιγμή χαιρέτησαν, όπως ήταν φυσικό, την απελευθέρωση των δύο και στάθηκαν -και με την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη- τόσο στη γενναία στάση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους όσο και στη σημασία που είχε η κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας για την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησαν να μειώσουν τις όποιες κινήσεις μπορεί να έγιναν σε διπλωματικό επίπεδο και να μπουν σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η εξόφθαλμη, όπως την χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης, προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του γεγονότος από το Μέγαρο Μαξίμου ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της ΝΔ.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται σε μια σειρά από γεγονότα για να καταδείξουν πως η προσπάθεια του Πρωθυπουργικού γραφείου να πείσει ότι η ξαφνική απελευθέρωση των δύο Ελλήνων ήταν αποτέλεσμα των αριστοτεχνικών χειρισμών της κυβέρνησης δεν έχει βάση.

Ενδεικτικό του αιφνιδιασμού της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ήταν η ανακοίνωση, μερικές ώρες πριν την απελευθέρωση των στρατιωτικών, της αναστολής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το υπόλοιπο του έτους, που ανακοινώθηκε με σήμα του ΓΕΕΘΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο αξιωματικών.. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να υπάρχει έγκριση στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Απόδειξη επίσης αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει καθόλου πότε θα αποφυλακιστούν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης.

Με σκωπτικό ύφος, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτιόνταν αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραδώσει αυτές τις ημέρες τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου στους διαχειριστές του twitter του και τον διευθυντή του γραφείου τύπου του, Θανάση Καρτερό που υπογράφει τις ανακοινώσεις, καθώς ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται. Προφανώς, όπως σημείωναν, ο Πρωθυπουργός έχει ανάγκη μερικές ημέρες διακοπών όπως όλοι, ωστόσο είναι η πρώτη φορά, επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, που δεν γίνεται γνωστό που παραθερίζει. Πάντα, όπως συμβαίνει και σε όλες τις χώρες του κόσμου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης ενημέρωνε που και για πόσες μέρες κάνει διακοπές ο Πρωθυπουργός. Το ίδιο συνέβαινε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Σημίτη έως τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Κανένα καλοκαίρι δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό που κάνει τις διακοπές του ο Αλέξης Τσίπρας.