ΝΔ: Ποτέ δεν ζητήσαμε διαγραφή των χρεών μας -O ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ζητήσει χαριστικές ρυθμίσεις

Όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς δεν έχει γίνει καμία κατάσχεση ή μπλοκάρισμα των λογαριασμών, καμία απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί και ακόμα και όταν γίνει, αυτή δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και θα εφεσιβληθεί.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά διαγραφή μέρους των χρεών του, οι ίδιες πηγές τόνιζαν, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ποτέ ζητήσει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, στελέχη του κόμματος, απέδιδαν στον «προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ», προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς, «παρά τις εναγώνιες προσπάθειες, δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν ότι η ΝΔ είχε προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες».

Επίσης, από τη ΝΔ θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ζητήσει χαριστικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείου χωρίς να το δικαιούται με επιστολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα. Σημείωναν επίσης με νόημα, ότι υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα για το κτήριο της Κουμουνδούρου, όπου εδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ -αν πλήρωσε φόρο μεταβίβασης, πως έκανε χρήση του κτηρίου για χρόνια και αν υπήρχαν και άλλες φορολογικές οφειλές- καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από την off shore εταιρεία που είναι μέτοχος της Αυγής.

Σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος, από τη ΝΔ παραδέχονται τις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις, που άλλωστε είναι γνωστές και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων. Ωστόσο, όπως τονίζουν από την Πειραιώς, δεν έχει ληφθεί κανένα δάνειο μετά το 2011. Επίσης επιστρέφεται το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης σε δάνεια και οφειλές του παρελθόντος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί χωρίς κανένα νέο δάνειο, με τα έσοδα της ιδιωτικής χρηματοδότησης. Μέχρι το τέλος του 2017 το κόστος λειτουργίας είχε μειωθεί συνολικά κατά 75,6%, ξεπερνώντας τον στόχο που είχε αρχικώς τεθεί για μείωση 71%.