ΝΔ: Να πάρει θέση ο κ. Τσιπρας για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών στους ναούς

Μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη, είχαμε μια σειρά βανδαλισμών σε βάρος εκκλησιών ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, όπως στη Ζωοδόχο Πηγή στην Ακαδημίας στην οποία επετέθησαν με μαύρες μπογιές.
Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος θωπεύει τους αντιεξουσιαστές, να πάει θέση.

Την ίδια ώρα μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες της Αθήνας φοβάται η αστυνομία μετά τους βανδαλισμούς σε δύο ναούς στο κέντρο της πόλης, τα ξημερώματα σήμερα.

Μετά την έφοδο στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, την επίθεση με γκαζάκια σε εκκλησία στην Κρήτη και την αναγραφή συνθημάτων στο εκκλησάκι στο Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, τα ξημερώματα αντιεξουσιαστές εκτοξευσαν μπουκάλια με χρώμα κατά του ιερού ναού του Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από τους υπεύθυνους του ναού, το πρωί.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη επίθεση, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα τζάμια στην είσοδο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας και πέταξαν μπογιές στους τοίχους. Και σ΄αυτή την περίπτωση τα τζάμια αντικαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και βάφτηκαν άμεσα οι τοίχοι.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις νέες επιθέσεις σε Ιερούς Ναούς στην Αθήνα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους.

Μετά την εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε μπροστά σε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε Ιερούς Ναούς στην Κρήτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα».