ΝΔ: Κινδυνεύει η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ – Η κυβέρνηση κρατάει ανεύθυνη στάση

Σε σοβαρό κίνδυνο τίθεται η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ λόγω της ανεύθυνης στάσης που κρατάει στο θέμα αυτό η κυβέρνηση επισημαίνει η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη σε ανακοίκνωσή της τονίζει:

«Η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και SOCAR για την είσοδο του εν λόγω στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ.

Με την ανεύθυνη στάση της, η Κυβέρνηση οδηγεί στη μείωση της αξίας της εταιρείας, δυναμιτίζει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, ύψους 400.000.000 ευρώ, στο χώρο της ενέργειας που πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη έχει και μεγάλη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία για τη χώρα.

Επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός, με τους γνωστούς τακτικισμούς του, υποβαθμίζει περαιτέρω τον ανεξάρτητο ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) καθώς εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα παράβασης σε θέματα εθνικού και ενωσιακού Δικαίου.

Οι επικίνδυνες κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά, στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, τραυματίζουν βαθύτατα την αξιοπιστία της χώρας, επιδεινώνουν περισσότερο το οικονομικό κλίμα και αποθαρρύνουν υποψήφιους επενδυτές, που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα».

SHARE