ΝΔ για ΑΠΘ: “Η ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη νομιμότητα είναι αυταπόδεικτη”

«Η ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών είναι αυταπόδεικτη», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, με αφορμή όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ.

«Δεν πέρασε ούτε μία μέρα και οι διαβεβαιώσεις του κατ’ ευφημισμό αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέρρευσαν. Μόλις χτες, απαντώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωνε ότι πρόκειται για “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”» τονίζει η ΝΔ.

«Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τους εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αποδείχθηκε έτσι ότι η “αλληλεγγύη” τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μία φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού είναι μηδενική. Από σήμερα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι», προσθέτει παράλληλα η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ομάδα 150 ατομών που συμμετέχουν στο No Border Camp προκάλεσε υλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αναποδογύρισαν τα έπιπλα γραφείου του “Europe Direct” στο οποίο μπήκαν από την πλαϊνή είσοδο του δημαρχείου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη. Δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.