ΝΔ: Επικίνδυνη παλικαριά η ανάκληση – Ειρωνία από την Αυστρία

Tην πλήρη αντίθεσή της στην κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά να ανακαλέσει την πρέσβη της Ελλάδος από τη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, εξέφρασε σήμερα η ΝΔ.

H αντιπαράθεση αυτή τη φορά δεν έγινε στη Βουλή, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος με ένα tweet κατέκρινε την συγκεκριμένη ενέργεια: “Aς αφήσουν τις επικίνδυνες δήθεν παλικαριές (στον) ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάκληση της πρέσβεως είναι για υπηρεσιακές διαβουλεύσεις”.

Η απάντηση της Αυστρίας

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση, σε ειρωνικό ύφος εξέδωσε και το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, που διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά το απόγευμα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση “κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ανακαλεί τους διπλωμάτες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Ελληνες” για να καταλήξει “Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία”.