ΝΔ εναντίον Φίλη για το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την 25η Μαρτίου, ότι από την Επανάσταση προέκυψε «καινούργιο έθνος», έβγαλε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο υπουργός Παιδείας στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου οφείλει να σέβεται την ελληνική διαχρονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Φίλης «συγχέει ανιστόρητα το ελληνικό Κράτος, που πράγματι δημιουργήθηκε με την Επανάσταση, με το ελληνικό Έθνος».

Οπως σχολιάζει η ΝΔ «εκείνο που χρειάζονται σήμερα οι Έλληνες – και απαιτούν από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων – δεν είναι ‘’νέες αναγνώσεις” της Ιστορίας των Ελλήνων. Είναι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Παιδεία».

Τονίζει δε την ανάγκη να στηριχθούν έμπρακτα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα Πανεπιστήμιά μας.

«Είναι οι πολιτικές για ένα σχολείο που μετά την αξιολόγηση θα προσφέρει γνώση και θα αναδεικνύει την Αριστεία, λέξη που απουσιάζει από το μήνυμα του κ. Φίλη. Είναι η ανάγκη να μπει φραγμός στην συνεχή και σκόπιμη υποβάθμιση της Παιδείας, εξαιτίας των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.