Ν. Τόσκας: Η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της

«H ΕΛΑΣ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, για το μπαράζ επιθέσεων αναρχικών και αντιεξουσιαστών των τελευταίων ημερών, ενώ μίλησε για μία ακόμη φορά με σκληρή γλώσσα κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

Μιλώντας στον ΑNT1 ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι είναι «θυμωμένος και οργισμένος», γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σημείωσε ακόμη ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο κ. Τόσκας άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού.

Συνέστησε μάλιστα στον κ. Καμίνη να «κάνει τη δουλίτσα του» και πρόσθεσε ότι δεν θα έστελνε «ούτε γράμμα μαζί του», λόγω της αναποτελεσματικότητας του. Ανέφερε ακόμη πως καλό θα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.

Ανάλογη κριτική άσκησε και στην στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Απαντώντας σε δηλώσεις συνδικαλιστές της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Ας κοιτάξουν τα συνδικαλιστικά τους, ας σταματήσουν να ζητάνε ρουσφέτια και εγώ ο ίδιος αν χρειαστεί θα βρω τους 200 αστυνομικούς που χρειάζονται για να στελεχώσω τη νέα ομάδα».

SHARE