Μπουγατσάν

Όλα ξεκίνησαν με ένα cronut, τη διασταύρωση donut με croissant – πολλές στρώσεις ζύμης croissant σε σχήμα donut που πατεντάρισε η Dominique Ansel Bakery στη Νέα Υόρκη. Ήταν θέμα χρόνου η επόμενη καινοτομία, που ήταν και ελληνική, εκ Θεσσαλονίκης και γεννήθηκε το Μπουγατσάν – καυτή κρέμα μπουγάτσας σε ζύμη croissant. Ακόμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ασχολήθηκε με το φαινόμενο μπουγατσάν και φυσικά έλαβε διθυραμβικές κριτικές ακόμα και από τη Guardian!

To café Estrella στη Θεσσαλονίκη σέρβιρε brunch – πριν ακόμα γίνει μόδα, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Καπετανάκης, αποφάσισε να ταράξει τα νερά με το μπουγατσάν.

Πριν να αρχίσετε να γκρινιάζετε ότι η Θεσσαλονίκη πέφτει μακριά, και ποτέ κανένας φίλος μας δεν μας έφερε μπουγατσάν, όλοι το έφαγαν στη διαδρομή, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι εδώ και δύο μέρες βρίσκουμε το μπουγατσάν στο Estrella Athens, Ρόμβης 24.

Το Αθηναϊκό Estrella είναι γεγονός και εκτός από μπουγατσάν, θα σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα με επιρροές από τις κουζίνες του κόσμου.

Γράφει η Αγγελική Γρατσία