Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη

Ένα από τα φρούτα που συχνά ξεχνάμε πως έχουν…εποχή, είναι σίγουρα τα μήλα! Η διαθεσιμότητά τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου μας κάνει να ξεχνάμε πότε είναι η εποχή που μπορούμε να τα βρούμε και να τα καταναλώσουμε ολόφρεσκα.

Το φθινόπωρο, λοιπόν, είναι η ιδανική εποχή για την κατανάλωσή τους και να μια ωραία ιδέα για να τρώνε τα παιδιά μας – κι εμείς – μήλα, σε μπισκότα!

Υλικά

4 μήλα

1 1/2 φλ. ελαιόλαδο

4 φλ. φαρίνα

1 φλ. καρύδια (ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας) ψιλοκομμένα

1 κ. γλ. αλάτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

4 κ. γλ. μέλι

1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό μήλου.

2. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε.

3. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και τη φαρίνα.

4. Ζυμώνουμε αρκετά και πλάθουμε τα μπισκότα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.