Μπαλαούρας: Μπορούμε να ανεχτούμε το «Μακεδονία»-Βρούτσης: Ντροπή

Επανήλθε στο θέμα των Σκοπίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» υπό προϋποθέσεις. «Είναι ντροπή» αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλαούρας είπε χαρακτηριτικά πως «αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ‘Μακεδονία’ μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ‘Μακεδονία’».

«Εγώ Σκόπια τα λέω…», πρόσθεσε, «δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο… Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του… Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα ‘Μακεδονία’».

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. «Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια να λέτε σήμερα τα Σκόπια ‘Μακεδονία’ επιμένετε» τόνισε.

«Η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

«Ποτέ δεν συνέβη να πάω σε fora και να υπάρχει ταμπέλα με την ονομασία ‘Μακεδονία’», υπογράμμισε ο κ. Βρούστης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για την ονομασία είχαν προκαλέσει την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαρρέουν ότι είναι «εκτός γραμμής», αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο ξαναχτύπησε!