Μία φινετσάτη και αρωματική συνταγή!
Υλικά
-
- 800γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο και κομμένο στα 4
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τα φασολάκια:
- 400γρ. φασολάκια κατεψυγμένα, βρασμένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
-
Βάζετε τα φιλέτα σε ταψάκι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και περιχύνετε τα φιλέτα. Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο, τα σκουπίζετε από τη μαρινάδα τους και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Για τα φασολάκια: σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά, συνοδεύοντας με τα φασολάκια.