Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στη ΝΔ της τάξεως των 3-4 ποσοστιαίων μονάδων. Το στοιχείο αυτό από μόνο του θα έλεγε κανείς ότι αρκεί για να είναι όλοι ικανοποιημένοι στο γαλάζιο «στρατόπεδο». Δυστυχώς, όμως για τη Συγγρού τα πράγματα δεν είναι τόσο ωραία.
Στις τάξεις του κόμματος και λιγότερο στην κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχει μια υφέρπουσα μουρμούρα για ορισμένες στρατηγικές επιλογές της νέας ηγεσίας, όπως επί παραδείγματι τα σχεδιαζόμενα ανοίγματα του κόμματος σε πρόσωπα, εκτός ιδεολογικών τειχών.
Ένα από αυτά είναι και η Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας, επί Σημίτη (ο τελευταίος είναι μισητό πρόσωπο στους καραμανλικούς κύκλους). Η γνωστή λοιπόν κ. Διαμαντοπούλου, μόλις πέρασε το κατώφλι της Συγγρού και βρέθηκε στα γαλάζια γραφεία για να παραδώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε χαμός.
Την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισε η μουρμούρα. «Τι θέλουμε εμείς από αυτά τα πρόσωπα;», «Γιατί να συνεργαστούμε μαζί τους;», «Τι θα μας προσφέρουν;», «Δεν θα μας βγει σε καλό αυτό το άνοιγμα», είναι ορισμένες από τις ατάκες που ελέχθησαν μετά την εν λόγω συνάντηση και πυροδότησαν κύκλο συζητήσεων σε παρασκηνιακό επίπεδο στη Ν.Δ
«Κόκκινο πανί» αποτελεί και ο Μιχ. Χρυσοχοίδης που επίσης ακούγεται ότι υπάρχει μια προσέγγιση με τη Ν.Δ. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι το φλέρτ με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι πιο προχωρημένο, λόγω των γνωστών καλών σχέσεων της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χρυσοχοΐδη.
Μέχρι στιγμής η μουρμούρα αυτή κρατείται σε επίπεδο συζητήσεων και δεν έχει πάρει διαστάσεις. Οι περισσότεροι βουλευτές στις δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι προσεκτικοί. Δεν δίνουν λαβή για σχόλια. Όλοι περιμένουν το τακτικό συνέδριο του Απριλίου οπού εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο για το ιδεολογικό στίγμα όσο και για τις πιθανές νέες συνεργασίες της ΝΔ με αλλά πολιτικά πρόσωπα.
Κατά σύμπτωση πάντως, όσοι εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ζυμώσεις ανήκουν στο λεγόμενο «καραμανλικό μπλοκ, που για διάφορους λόγους κρατούν αποστάσεις από τη νέα ηγεσία. Προς αποφυγή πάντως παρεξηγήσεων ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής δεν έχει καμία ανάμειξη, ούτε έχει κάνει κάποιο σχόλιο σε στενούς του συνεργάτες.