Μοναδικό φαινόμενο οι ουρές χιλιάδων πιστών για το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. Τελευταία ημέρα αύριο Πέμπτη.

Επιφανείς  επώνυμοι  από κάθε κοινωνική κατηγορία, με πρώτη τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας  συνέρευσαν στον ναό της Αγίας Βαρβάρας για να το προσκυνήσουν.

Μεγάλες ουρές  εξακολουθούν να σχηματίζονται καθημερινά έξω από το ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής όπου βρίσκεται από τις 14 Μαΐου το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και τίμιο ξύλο. Ένα μήνα τώρα αδιάκοπτα.

Χιλιάδες πιστοί από διάφορα σημεία της χώρας συρρέουν για να προσευχηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναμονή των προσκυνητών ξεπερνά τις 2 ώρες, ενώ αντίστοιχα το μήκος της ουράς που σχηματίζουν ξεπερνά τα 150 μέτρα.

Εντυπωσιασμένος ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, δηλώνει ότι «είναι συγκινητική η προσέλευση των πιστών ανθρώπων που από ολόκληρη τη χώρα προσέρχονται κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν τη μεγάλη ισαπόστολο. Ο λαός δείχνει με την παρουσία του, πως η πίστη του είναι ειλικρινής, διαχρονική και ουσιαστική».

Σύμφωνα με υπολογισμούς, καθημερινά περνούν για να προσκυνήσουν 10.000 – 15.000 πιστοί κατά μέσο όρο.

Το λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν έως το βράδυ της Πέμπτης, 15  Ιουνίου,οπότε θα κλείσει ο ναός.

Η μεταφορά του Ιερού λειψάνου στην Αθήνα  στις 14 Μαίου χαρακτηρίζεται ως ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης ήρθε στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκτεθεί σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ότι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας  και  της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει.