Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα

Στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ισχυρή Ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα», στονπροαύλιο χώρο της Achaia Clauss, στην Πάτρα.

Την υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, στις επικείμενες κάλπες της 7ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το “κλειδί” της πολιτικής της ΝΔ, που είναι και “κλειδί” για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ:

Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα! #Ενωμένοι_Μπορούμε

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 11. Juni 2019

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη τετραετία, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «αντιγραφή μέρους του προγράμματος της ΝΔ», δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες».

«Είναι μάταιο να απαντάς σε ένα χαλασμένο μαγνητόφωνο συνθημάτων», συνέχισε.

«Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου», είπε, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ως «προσφορές της τελευταίας στιγμής για να «εξαγοραστεί η ψήφος των πολιτών».

«Δεσμεύομαι ότι οι δύο υπουργικές αποφάσεις που καθυστερούν για το Ελληνικό θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα που θα γίνουμε κυβέρνηση της χώρας», συνέχισε, διαμηνύοντας ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης».

«Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε δασικές εκτάσεις εντός του Ελληνικού ούτε να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος όλος ο Πειραιάς», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι «το Ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 60.000 νέες θέσεις εργασίας».

«Το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις, ξένες και ελληνικές, που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε.

«Πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη -την ανάπτυξη– κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τον κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει χρήματα αλλά δεν ξέρει αν μπορεί να το κάνει, γιατί δεν θέλει συνέταιρο στην δουλειά του», πρόσθεσε για να τονίσει ότι μιλάει για μία «ουσιαστική απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

SHARE