Μητσοτάκης :Μη κάνετε άλλη απεργία σε ΜΕΤΡΟ- Ηλεκτρικό- Τράμ.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους συνδικαλιστές του κλάδου από τον πρόεδρο τη ΝΔ: « Τιμωρείτε άδικα και αυθαίρετα τους πολίτες». Εξαγγέλει την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας των συνδικαλιστών του κλάδου. Τα παράλογα αιτήματα τους.

Εκείνοι αμετανόητοι, μια ομάδα συνδικαλιστών στις δημόσιες συγκοινωνίες, δήθεν στο όνομα των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ(πολλοί από του οποίους συνεχίζουν να πληρώνονται λόγω αδείας, συμψηφισμού των ρεπό, ασθένειας κλ) εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους, πρόταση που θα συζητηθεί στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα.

Αυστηρό μήνυμα αλλά και προειδοποίηση για τις αυθαιρεσίες τους προς τους συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό με τις απεργίες τους, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών , με κλειστό δικαίωμα να αποφασίζουν για τέτοιας έκτασης απεργίες με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, χωρίς έσοδα για τις δημόσιες συγκοινωνίες και με μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων- Να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος και καμία απεργία αν μην αποφασίζεται αν δεν έχει την στήριξη του «50% +1» των εργαζομένων, λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τους εργαζομένους σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, ακόμα μία 24ωρη απεργία την τρίτη σε δυο εβδομάδες. Ευθέως τους κάλεσε να μη συνεχίσουν.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως με την στάση τους αυτή, αντί να τιμωρούν την κυβέρνηση, τιμωρούν τους πολίτες «που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

«Σταματήστε», καταλήγει το tweet του κυρίου Μητσοτάκη.

mitsotakis-twitter2

 

mitsotakis-twitter

 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε το σκεπτικό του, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου: «Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών», έγραψε.