Μητσοτάκης για συνέδριο ΝΔ: Στα χέρια των μελών της ΝΔ η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος

Πρόσκληση στα 400.000 μέλη της ΝΔ να συμμετάσχουν στην προσυνεδριακή διαδικασία ώστε να οικοδομηθεί ένα νέο, σύγχρονο κόμμα που θα βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας και θα προωθήσει στα κοινά τους καλύτερους, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο βασικός στόχος του 10ου Συνεδρίου είναι καταστατικός – οργανωτικός. Είναι να προκύψει από αυτό το Συνέδριο ένα νέο σύγχρονο Καταστατικό, το οποίο θα μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα πραγματικό ανοικτό, συμμετοχικό κόμμα.

Για να γίνει αυτό – όπως γνωρίζετε – ήδη έχουμε ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.

Με χαρά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής των μελών μας σε αυτήν την ανοικτή διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία των φίλων της Νέας Δημοκρατίας το νέο Καταστατικό του κόμματός μας.

Από τώρα μέχρι τις 22 Απριλίου, θα τρέξουν και οι εσωκομματικές διαδικασίες, με τις εκλογές των νέων συλλογικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός μας είναι να αναμείξουμε σε αυτήν τη διαδικασία, όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους της παράταξης και φυσικά πάντα, όπου αυτό είναι εφικτό, να υπάρχει και ένας υγιής και θεμιτός ανταγωνισμός. Έτσι ώστε να προκύψουν και από τις τοπικές κοινωνίες αυτοί που θεωρούμε ότι είναι οι καλύτεροι. Να δώσουμε νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά. Για να μπορέσουμε πραγματικά να φτάσουμε στο Συνέδριο πείθοντας τους πολίτες ότι αυτή η διαδικασία τους αφορά ή, σε κάθε περίπτωση, τους αφορά περισσότερο από ότι στο παρελθόν.

Καλώ τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν σε αυτήν την ανοικτή διαβούλευση, ώστε να ακουστεί η γνώμη τους, να ακουστεί η φωνή τους. Και βέβαια καλώ και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την ανοικτή δημοκρατική διαδικασία, να ενεργοποιηθούν ώστε να χτίσουμε μαζί ένα ανοικτό, ένα σύγχρονο, κόμμα».

Υπενθυμίζεται, την Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος απαρτίζουν:

Πρόεδρος: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Βουλευτής Ν.Δ.

Γραμματέας: Γεώργιος Βλάχος Βουλευτής Ν.Δ.

Μέλη: Κώστας Τσιάρας Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ανδρέας Παπαμιμίκος Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

Λευτέρης Αυγενάκης Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

Μιχάλης Μπεκίρης Διευθυντής Γραφείου Προέδρου

Νικόλαος Παπαθανάσης Γενικός Διευθυντής

Μακάριος Λαζαρίδης Διευθυντής Γραφείου Τύπου

Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης Γραμματέας Οργανωτικού

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Πρόεδρος Νεολαίας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

Αναστάσιος Γαϊτάνης Γραμματέας Αυτοδιοίκησης

Ιωάννης Οικονόμου Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας

Ρόδη Κράτσα Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Αθανάσιος Νέζης Σύμβουλος Προέδρου

Βασιλική Ευταξά Τεχνικός Σύμβουλος