Μητσοτάκης: Άνοιγμα στο ΠΟΤΑΜΙ με πρόταγμα τις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Πολιτικό άνοιγμα στο ΠΟΤΑΜΙ έκανε από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας ουσιαστικά το τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το κόμμα του να συνεργαστούν, για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε δε ότι «είμαστε μαζί στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το άνοιγμα είναι πολιτικό κι όχι με όρους μεταγραφολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».

Υπογράμμισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει την ανάγκη για συναίνεση στο προσφυγικό ανασύρει την σκανδαλολογία και πως ο κ. Τσίπρας «είναι πιο παλιός κι απ΄ τους παλιό».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία σημειώνοντας ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν».

Σημειώνεται ότι από τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, της κυρίας Γεννηματά αλλά και του κ. Θεοδωράκη, πέραν της σύγκλισης στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη παραμονής της χώρας στους κόλπους της ΕΕ, διαπιστώθηκε ότι τα τρία κόμματα συγκλίνουν και στο προσφυγικό.