Μητσοτάκη  υπόσχεση στους Ένστολους :  «Η Κυβέρνηση μου θα  καταθέσει νέο μισθολόγιο Θα σας  επιστραφεί  το 50% των αναδρομικών.

Κύμα οργής και διαμαρτυρίας από τις παραπλανητικές υποσχέσεις  για τους μισθούς και τ επιδόματα των Ένστολων, τα οποία  ψαλλιδίζονται  πολύ με το Νέο Μισθολόγιο  του τέταρτου Μνημονίου.  Ψευδολογίες   διαρκείς από όλους τους αρμόδιους και μη Υπουργούς, τους βουλευτές του ΣΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και απόν ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μεγάλες ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις έρχονται για περίπου 210.000 ένστολους, τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους απόστρατους.

Οι περίπου 120.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες περικοπές μισθών και κατάργηση ή μείωση επιδομάτων. Οι αλλαγές είναι στο νέο Μνημόνιο που ψηφίζεται στις επόμενες μέρες και θα τους επηρεάσουν διπλά: στο μισθό, αλλά και στη σύνταξη.

Οι δε 90.000 απόστρατοι μπαίνουν από τώρα στο… τούνελ του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και θα εξέλθουν το 2019 με μικρότερες συντάξεις.

Τέσσερις είναι οι ανατροπές:

  1. Μειώσεις αποδοχών από το 2018 με νέο μισθολόγιο που θα συγχωνεύει επιδόματα.
  2. Μειώσεις συντάξεων με το νέο τρόπο υπολογισμού για αποχωρήσεις μετά την 1η/7/2016.
  3. «Ψαλίδι» 7 εκατ. ευρώ στα επιδόματα (ειδικών συνθηκών, ευθύνης και ενδεχομένως σε πτητικά, καταδυτικά).
  4. Μειώσεις συντάξεων έως 18% στους απόστρατους μέσω επανυπολογισμού αποδοχών και καθορισμού προσωπικής διαφοράς μεταξύ νέας και παλιάς σύνταξης.

Οι επερχόμενες αλλαγές έχουν βάλει… φωτιά στις τάξεις των ένστολων, οι οποίοι σπεύδουν με προειδοποιητικές βολές να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα δεχτούν υποβάθμιση στις αποδοχές τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τις αλλαγές αυτές απέναντι στους δανειστές και τις προωθεί με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή αυτή την εβδομάδα.

 

 

-Τα  οξυμένα προβλήματα των Ενστόλων(στρατιωτικών, αστυνομικών , πυροσβεστών, λιμανικών), που εντείνονται με τα νέα μέτρα άκουσε και συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός, θα επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών και θα καταθέσει νέο μισθολόγιο.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τους εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Συζητήσαμε για τα προβλήματά τους και διαπίστωσα την οργή τους για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δήλωσε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε στους συνομιλητές του ότι «η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Ο Κ. Μητοτάκης δεσμεύτηκε ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

– Θα επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

– Θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».Σταδιακά  βελτιωμένες  και πάντως σε απόσταση από  τα  επίπεδα  φτωχοποίησης και  απαξίωσης της σημερινής διακυβέρνησης  είτε με τις υποτιμητικές  πολιτικές του υπουργού Δημόσις Τάξης είτε τις ρητορείες του Παν.Καμμένου.