Μητσοτακης -Χατζηδάκης για το πρόγραμμα: “Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ 2”

«Δεν ξεκινάμε τη διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ με λευκή σελίδα, αλλά από τις βασικές μας κατευθύνσεις όπως έχουν παρουσιαστεί στο συνέδριο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μία άσκηση δημοσίων σχέσεων».
Στη συνέχεια παρουσίασε την ηλεκτονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα συμμετάσχουν οι πολίτες στον διάλογο. Διευκρίνησε πάντως ότι απαντήσεις θα ληφθούν υπόψη και δεν θα είναι δεσμευτικά για το πρόγραμμα. “Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ 2” είπε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε δε ότι θα διοργανώσουν και μία ημερίδα σε συνεργασία με το ΕΛΚ. Έως το τέλος Ιουλίου θα γίνει η εντατική διαβούλευση με τους φορείς, τις κομματικές οργανώσεις και το ΕΛΚ. Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το σκέλος του προγράμματος για την οικονομία. «Θέλουμε να δώσουμε την ελπίδα της αλήθειας και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα αξιόπιστο, σύγχρονο και ρεαλιστικό, με τη συμμετοχή της κοινωνίας» έκλεισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο χρόνος και ο τόπος παρουσίασης του προγράμματος είναι συνάρτηση των πολιτικών εξελίξεων. «Εμείς θα καθορίσουμε τις παραμέτρους με τις οποίες θα ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα» είπε και πρόσθεσε ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί ένα σημαντικό τμήμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αποφεύγω τον όρο επαναδιαπραγμάτευση, γιατί είναι ένας όρος πολιτικά φορτισμένος που παραπέμπει σε τακτικές του παρελθόντος που δεν απέδωσαν. Παρουσιάζουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και επιμένουμε ότι ο στόχος του 3,5% πλεόνασμα σε μακροχρόνια βάση είναι ανέφικτος. Η πρόταση αυτή έχει αρχίσει και βρίσκει συμμάχους εντός και εκτός χώρας. Εμείς δεσμευόμαστε για επιθετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ζητούμε από τους εταίρους να δεχθούν την αναθεώρηση του πλεονάσματος. Η ΝΔ έχει την αξιοπιστία για να διαπραγματευτεί μία τέτοια πρόταση, γιατί πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά αυτού του κόμματος και της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει από τη νυν κυβέρνηση».

Όταν έλθει η ώρα των εκλογών οι πολίτες θα γνωρίζουν ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση η παρουσίαση θα προσαρμοστεί στον πολιτικό κύκλο.