Μητσοτάκης σε Μακρόν: Αναγκαία η μείωση φόρων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Την πεποίθησή του ότι ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής με μείωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής και παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας με προσέλκυση επενδύσεων, θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα για τη χώρα μας, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο της συνάντησής, που κράτησε μία ώρα και έγινε σε άριστο κλίμα, βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει στον κ. Μακρόν την ανάγκη αλλαγής του μίγματος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της σκληρής φοροεισπρακτικής πολιτικής με παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας, μείωση των δαπανών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισήμαιναν πως μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής μεταξύ ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή, όπως είναι οι κ. Μακρόν και Μητσοτάκης, αντίστοιχα, ενώ υπενθύμιζαν πως το όνομα του σημερινού υπουργού Οικονομίας συζητείται ως υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία το 2017.